Ο έρωτας και η ειρωνεία

Ένας παθιασμένος έρωτας που θα έχει την ατυχία να μπλεχτεί στα γρανάζια της θρησκείας και θα καταλήξει στην καταστροφή. Μια γυναίκα που θα θελήσει να κρατήσει ζωντανή την κληρονομιά μιας αγίας και ενός αγγέλου θα θεωρηθεί αιρετική και θα καεί ζωντανή στην πυρά. Μια θηριοδαμάστρια θα αποκαλύψει τα μυστικά της συζυγικής της ζωής εκτελώντας προμελετημένα παιχνίδια με τα λιοντάρια. Κι ένας άξεστος χωριάτης θα ανακαλύψει τη χαρά της ουτοπίας πεθαίνοντας ως κομουνιστής ήρωας.

Τέσσερις ιστορίες συνθέτουν αυτό το βιβλίο του νομπελίστα Ντάριο Φο ο οποίος, ως πεζογράφος, δεν παύει να ερευνά την κρυμμένη αλήθεια πίσω από την επίσημη εκδοχή της κάθε ιστορίας με το χιούμορ, στον καγχασμό και την αμεσότητα που είχε πάντα στο θεατρικό και στον προφορικό του λόγο.

«Αδύνατο για τον αναγνώστη να μη μείνει γοητευμένος: οι σελίδες ρέουν γρήγορες, ελαφρές, συναρπαστικές. Ο Μεγάλος Μπουφόνος ξέρει πώς να παίξει με την ιστορία, το χρονικό, τη φαντασία.» – Giuseppina Manin, Corriere della Sera

ISBN 9789600349702, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ντάριο Φο γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1926 στο χωριό Σαν Τζιάνο της επαρχίας Βαρέζε, όπου ο πατέρας του δούλευε ως σταθμάρχης. Ενώ σπουδάζει στο Πολυτεχνείο ανακαλύπτει τη θεατρική και τη σατυρική του φλέβα. Γράφει τα πρώτα του κείμενα για το ραδιόφωνο αλλά είναι με το θέατρο που θα γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους δημοφιλέστερους θεατράνθρωπους του 20ού αιώνα.

Το 1997 θα τιμηθεί από τη Σουηδική Ακαδημία με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας η οποία θα αναγνωρίσει με αυτόν τον τρόπο το σπουδαίο του έργο για τη διάσωση μιας θεατρικής λαϊκής παράδοσης που έμεινε ζωντανή από τον Μεσαίωνα ως σήμερα.

Η συλλογή Ο έρωτας και η ειρωνεία κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 2007.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!