Ο μισός βέσπα

Μυθιστορήματα του ενός λεπτού

Πεζογραφία καθόλου πεζή (αλλά προφανώς εποχούμενη), το βιβλίο Ο μισός βέσπα είναι μυθιστορήματα του ενός λεπτού που κάθονται χαλαρά σε ένα παγκάκι, άλλοτε κλαίγοντας γοερά κι άλλοτε χαζεύοντας τις πάπιες. Κυνικά μα ταυτόχρονα τρυφερά, άλλα πιο βαριά κι άλλα μόλις λίγων γραμμαρίων, τα μυθιστορήματα του ενός λεπτού σε χαστουκίζουν ευγενικά, καθώς σε βάζουν στο νόημα το πολύ σε ένα λεπτό (χωρίς περιττές παρακάμψεις), μιλώντας για απλά καθημερινά πράγματα, όπως: νυφικά που αλλάζουν χρώμα, ψάρια που φυτρώνουν σε δέντρα, ανομολόγητους έρωτες, οικογενειακά δράματα…

Ένα βιβλίο ρομαντικό, χυδαίο, γλυκό και πικρό όπου αλήθεια και σουρεαλισμός κρύβονται χεράκι χεράκι πίσω από τους θάμνους. Ένα βιβλίο γεμάτο άπλετο φως τελικά. (Καλά, δεν συνουσιάστηκε και με τον ήλιο αυτοπροσώπως, αλλά όπου δει σκοτάδι επιλέγει να το βλέπει ανάλαφρο σαν να πατάει στις μύτες).

ISBN 9789605371395, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για την συγγραφέαΚατερίνα Έσσλιν

Η Κατερίνα Έσσλιν γεννήθηκε διάφορες χρονιές. Δεν βρήκε ποτέ ένα εκατομμύριο ευρώ στο δρόμο, έχει μπει 645 φορές σε αεροπλάνοκαι της αρέσει να πετάει λέξεις σε βραστό νερό (σαν ρύζι) για να διαπιστώσει αν και πόσο αντέχουν. (Όσες αντέχουν τις χαρακώνει μ’ ένα σουγιά και τις παραγεμίζει πούπουλα).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!