Ο ντετέκτιβ Κλουζ στο Οξυγόνο

Τον αγαπήσατε, διαβάσατε τις περιπέτειές του, τον ακολουθήσατε και τον βοηθήσατε να διαλευκάνει μυστηριώδεις υποθέσεις, μάθατε τους φίλους και τους εχθρούς του, τώρα θα γνωρίσετε από κοντά τον δημιουργό του!

Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ο συγγραφέας του ανεπανάληπτου ντετέκτιβ Κλουζ, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και σας περιμένει όλους εσάς, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Κλουζ, την Τρίτη, 12 Μαΐου 2015, στις 5 το απόγευμα, στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81).

Σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του Κλουζ και με τη βοήθεια του εμψυχωτή Κωστή Ραμπαβίλα να πάρετε μέρος σε ένα απίθανο κουίζ γνώσεων. Εσείς πόσο καλά ξέρετε τον ντετέκτιβ Κλούζ και τις περιπέτειές του; Φέρτε μαζί σας: αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι!

Και δεν σταματάμε εδώ. Είκοσι από εσάς θα ανακηρυχτούν επίσημοι βοηθοί του Κλουζ και θα κερδίσουν το καπέλο – σήμα κατατεθέν του δαιμόνιου ντετέκτιβ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι φίλοι του Κλουζ από την υπόλοιπη Ελλάδα, δεχόμαστε ερωτήσεις. Εάν θέλετε να «ανακρίνετε» τον Κλουζ και τον δημιουργό του, Γίργκεν Μπανσέρους, στείλτε την ερώτησή σας στο info@oxygono-metaixmio.gr, έως τις 8 Μαΐου 2015, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ηλικία σας και πού μένετε.

Ο συγγραφέας του Κλουζ θα απαντήσει σε είκοσι δικές σας ερωτήσεις. Οι απαντήσεις του θα βιντεοσκοπηθούν και το βίντεο θα αναρτηθεί στο www.metaixmio.gr και στο www.oxygono-metaixmio.gr. Η επιλογή των ερωτήσεων θα προκύψει με κλήρωση.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση του ΟΞΥΓΟΝΟΥ είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@oxygono-metaixmio.gr με την ένδειξη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ και σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).

Λίγα λόγια για την σειρά

Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει μυστήρια και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 850.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχει τιμηθεί με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.

Λίγα λκόγια για τον ντετέκτιβ Κλουζ

Ο Κλουζ είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου! Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους διάσημους συναδέλφους του. Λατρεύει τη δουλειά του και δεν μπορεί χωρίς αυτή. Κι επειδή είναι καλός ντετέκτιβ, αφού λύνει και τα πιο σκοτεινά μυστήρια, οι υποθέσεις καταφθάνουν η μία μετά την άλλη. Οι πελάτες του μένουν πάντα ικανοποιημένοι και τον πληρώνουν καλά για τις υπηρεσίες του. Σε τσίχλες. Μάλιστα, καλά ακούσατε. Τον πληρώνουν σε τσίχλες! Γιατί αυτό είναι το πρώτο μεγάλος πάθος του Κλουζ. Κι όχι όποιες κι όποιες τσίχλες, αλλά οι φοβερές και τρομερές Κάρπεντερ, που είναι φυσικά οι καλύτερες τσιχλόφουσκες στον κόσμο.

Το δεύτερο μεγάλο πάθος στη ζωή του Κλουζ είναι το… γάλα. Αν ο ντετέκτιβ Μάρλοου πίνει ένα ποτηράκι ουίσκι για να σκεφτεί με την ησυχία του και να βρει την άκρη στο μυστήριο που τον απασχολεί, ο Κλουζ πίνει πολλά ποτήρια κρύο γάλα!

Γίργκεν Μπανσέρους

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή του Ρουρ.

Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφρασθεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 850.000 αντίτυπα.

Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!