Πολύμνια

Ο Ιάσονας, επικεφαλής μιας ομάδας νέων, εντοπίζει το μέρος όπου είναι θαμμένο το αρχαίο άγαλμα μιας γυναίκας, φιλοτεχνημένο από έναν Κορίνθιο γλύπτη. Χαρούμενος από την επιτυχία του και κατάκοπος από τη βόλτα του στον Ακροκόρινθο, πέφτει να κοιμηθεί.

Γρήγορα τυλίγεται από την ακαταμάχητη γοητεία ενός συναρπαστικού «ονείρου», στο οποίο συναντά μια αέρινη γυναικεία μορφή που τον συγκλονίζει.

Η κοπέλα τού συστήνεται ως «Πολύμνια» και τον συναντά από τότε καθημερινά. Οι δυο νέοι ζουν μια δυνατή ιστορία αγάπης, μέχρι που εκείνη πρέπει να επιστρέψει στο βασίλειο των νεκρών!

Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από μια πανάρχαια και συναρπαστική ιστορία, όπως τη βίωσε, αν δεχτούμε τις διαβεβαιώσεις του, ο Φλέγονας, ο γραμματέας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού. Από αυτήν εμπνεύστηκαν κορυφαίοι συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Γιόχαν Γκαίτε και ο Ανατόλ Φρανς.

ISBN 9786185093020, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Ραυτόπουλος γεννήθηκε στη Βελίνα Κορινθίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και της Διεθνούς ΣυΓιώργος Ραυτόπουλοςνομοσπονδίας Ελευθέρων Εργατικών Συνδικάτων (ΔΣΕΕΣ), μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου δραστηριοποιήθηκε ως αντιπρόεδρος της μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Ανάπτυξης και Συνεργασίας και Αναφορών. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Αύριο μια αλληλέγγυα κοινωνία που κυκλοφόρησε το 1999 από τις Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη, Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός που κυκλοφόρησε το 2005 από τις Εκδόσεις Οδυσσέας, Νύχτες στην Πλευρώνα που κυκλοφόρησε το 2010 από τις Εκδόσεις Παπαζήση, Κάποτε τα συνδικάτα που κυκλοφόρησε το 2011 από τις Εκδόσεις Παπαζήση κ.ά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!