Πριγκίπισσα Αλίκη

Γεννημένη στο κάστρο του Ουίνδσορ, την οικογενειακή έδρα του βασιλικού οίκου της Μεγάλης Βρετανίας, η πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ, δισέγγονη της κραταιάς βασίλισσας Βικτωρίας, έμελλε να γίνει πριγκίπισσα της Ελλάδας.

Η προσφορά της στη νέα της πατρίδα υπήρξε αξιοσημείωτη. Μόλις είκοσι επτά ετών και μητέρα τριών κοριτσιών, βρέθηκε κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όταν η Ελλάδα απελευθέρωνε τον Ελληνισμό της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους Έλληνες μαχητές. Η παραμονή της στην Αθήνα στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, όπου στάθηκε στο πλευρό των δεινοπαθούντων συνανθρώπων της και το γεγονός ότι έκρυψε Εβραίους υπό διωγμό με κίνδυνο τη ζωή της, δείχνουν το μέγεθος του ψυχικού σθένους που τη διακατείχε.

Η βαθειά της πίστη στο Θεό, την ώθησε να ακολουθήσει μια θρησκευτική πορεία με ανθρωπιστική και φιλόπτωχη δράση, τελειώνοντας τη ζωή της ενδεδυμένη το μοναχικό ράσο.

Η εκδίπλωση της ποικιλόμορφης ζωής της, μέσα από πολέμους, επαναστάσεις, εξορίες, χωρισμούς και τραγωδίες, παρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, με μια αμεσότητα, έτσι που να ζωντανεύει μπροστά στον αναγνώστη …ο δρόμος του πεπρωμένου της πριγκίπισσας Αλίκης.

ISBN 960893740X, έκδοση 2006

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τόνις Breidel ΧατζηΔημητρίου γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε, Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στην Αυστρία, Ισπανία, Αγγλία και Η.Π.Α. και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Χρημάτισε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ειδικός συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων και Πρωτοκόλλου στην Πολιτική Ακαδημία Βιέννης. Είναι σύμβουλος επί θεμάτων εκπαίδευσης και πολιτισμού σε διεθνείς οργανισμούς.

Είναι ιδρυτής του Κέντρου Μεσαιωνολογίας, μιας τράπεζας πληροφοριών, για την ιστορική περίοδο των Σταυροφοριών και της Λατινοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Για την εν γένει δραστηριότητα του στον τομέα της ιστορικής έρευνας και μελέτης της γενεαλογίας, οικοσημολογίας και παρασημολογίας των βασιλικών και ευγενών οίκων, η Ισπανική Ακαδημία Εραλδικών και Γενεαλογικών Επιστημών τον αναγόρευσε μέλος της. Άρθρα του επί ιστορικών θεμάτων δημοσιεύονται σε τακτική βάση από περιοδικά ιστορικής επισκόπησης.

Είναι μέλος κοινωνικών, πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων, στους οποίους έχει διατελέσει πρόεδρος, αντιπρόσωπος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Για την συνεισφορά του σε κοινωφελή έργα και φιλανθρωπικές δραστηριότητες έχει τιμηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, καθώς και από διεθνείς οργανισμούς.

Ανάμεσα στις τιμητικές διακρίσεις που του έχει λάβει, ξεχωριστή θέση κατέχουν η αναγόρευσή του στο οφίκιο του Σταυροφόρου του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η απονομή του παρασήμου του μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής της αυτοκρατορικής δυναστείας της Αιθιοπίας.

Είναι κάτοχος του οικογενειακού τίτλου του Βαρώνου Breidel.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!