Πόλεμος και διπλωματία στη Μέση Ανατολή

Η δράση του Λώρενς της Αραβίας

Μέσα από την πρωταγωνιστική συμμετοχή του Τ. Ε. Λώρενς στην εποποιία της Αραβικής Εξέγερσης, αναδιπλώνεται το ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εκτυλίχθηκε ο Αραβο-Τουρκικός Πόλεμος και διαμορφώθηκαν οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία των σύγχρονων αραβικών κρατών μετά της διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ISBN 9789606813764, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τόνις Breidel ΧατζηΔημητρίου γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε, Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στην Αυστρία, Ισπανία, Αγγλία και Η.Π.Α. και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Χρημάτισε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ειδικός συνεργάτης Διεθνών Σχέσεων και Πρωτοκόλλου στην Πολιτική Ακαδημία Βιέννης. Είναι σύμβουλος επί θεμάτων εκπαίδευσης και πολιτισμού σε διεθνείς οργανισμούς.

Είναι ιδρυτής του Κέντρου Μεσαιωνολογίας, μιας τράπεζας πληροφοριών, για την ιστορική περίοδο των Σταυροφοριών και της Λατινοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Για την εν γένει δραστηριότητα του στον τομέα της ιστορικής έρευνας και μελέτης της γενεαλογίας, οικοσημολογίας και παρασημολογίας των βασιλικών και ευγενών οίκων, η Ισπανική Ακαδημία Εραλδικών και Γενεαλογικών Επιστημών τον αναγόρευσε μέλος της. Άρθρα του επί ιστορικών θεμάτων δημοσιεύονται σε τακτική βάση από περιοδικά ιστορικής επισκόπησης.

Είναι μέλος κοινωνικών, πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων, στους οποίους έχει διατελέσει πρόεδρος, αντιπρόσωπος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Για την συνεισφορά του σε κοινωφελή έργα και φιλανθρωπικές δραστηριότητες έχει τιμηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, καθώς και από διεθνείς οργανισμούς.

Ανάμεσα στις τιμητικές διακρίσεις που του έχει λάβει, ξεχωριστή θέση κατέχουν η αναγόρευσή του στο οφίκιο του Σταυροφόρου του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η απονομή του παρασήμου του μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής της αυτοκρατορικής δυναστείας της Αιθιοπίας.

Είναι κάτοχος του οικογενειακού τίτλου του Βαρώνου Breidel.

Έχει γράψει ακόμη δύο βιβλία, τα Πριγκίπισσα Αλίκη, που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2006, και Οι αγίες των Ρομανώφ, που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2008. Και τα δύο βιβλία του έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!