Σάλπιγγα του Αγγέλου

Θεατρικό έργο σε δύο πράξεις

Το έργο εκτυλίσσεται στην σύγχρονη εποχή και αφορά το θέμα της παρένθετης μητέρας! Ο Τόνυ, γόνος μιας μεσοαστικής οικογένειας, είναι γκέι και ψάχνει απελπισμένα μια γυναίκα να του χαρίσει ένα παιδί. Είναι ένας συνεσταλμένος τριαντάρης ο οποίος τα φτιάχνει με έναν συνομήλικό του. Με αυτήν την ευκαιρία, εξετάζεται ο βαθμός δυσκολίας των γκέι ερωτικών σχέσεων και η επιπολαιότητά τους. Το ανακοινώνει στην μητέρα του κι εκείνη τον παροτρύνει να τής γνωρίσει τον νέο άντρα. Η σχέση του Τόνυ χτίζεται με δυσκολία, αφού ο Σίμος, ένας νέος δικηγόρος, πασχίζει να κάνει την αυτογνωσία του.

Ο πατέρας του Τόνυ, ένας λαϊκός τύπος, ανακαλύπτει την διαφορετικότητα του γιου του, πράγμα που τον κάνει έξαλλο, αφού ο ίδιος δηλώνει «βαρύς κι ασήκωτος».

Τα πράγματα κατευνάζονται, όταν ό Τόνυ φέρνει μια φίλη του, τη Ρίτα, την οποία παρουσιάζει ως την γυναίκα που θα τού χαρίσει ένα παιδί. Ο πατέρας δεν πείθεται, πλησιάζει ιδιαίτερα την κοπέλα και την αναγκάζει να συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί του. Λίγο πριν τον χωρισμό του Τόνυ με τον σύντροφό του, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα οδηγεί την μητέρα του, στο ραντεβού του πατέρα του με την Ρίτα. Αφού τους πιάσει «στα πράσα», η μητέρα του αποφασίζει να χωρίσει επίσης. Η απόγνωση του Τόνυ, τον βυθίζει στην κατάθλιψη, μετά την εξαφάνιση της Ρίτας. Την κατάστασή του επιδεινώνει ο χωρισμός του από τον Σίμο.

Τελικά, η μητέρα του παίρνει την μεγάλη απόφαση να δεχτεί το σπέρμα του στην μήτρα της, ως σύγχρονη Ιοκάστη. Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, η μητέρα του γεννά τον γιο τού Τόνυ, τον εγγονό της. Τίποτα δεν είναι απλό και τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόστος, αρκεί κανείς να μένει πιστός στον στόχο του και να τον επιδιώκει με ζέση. Η αγάπη της μάνας κι η αυτοθυσία της οδηγεί τα πράγματα σε αίσιο τέλος.

Η τελευταία σκηνή πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά από την γέννηση του μικρού γιου κι εγγονού της, παράλληλα. Το νέο μέλος της οικογένειας δίνει την χαρά και την ελπίδα, που οι σύντροφοι, της μάνας και του γιου αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να χαρίσουν.

ISBN 9789606040030, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Ναούμ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.

Τέλειωσε την Ιατρική Αθηνών κι απόκτησε τον τίτλο του δερματολόγου-αφροδισιολόγου. Διορίσθηκε στον «Ευαγγελισμό» το 1990 και σήμερα εργάζεται εκεί ως αναπληρωτής διευθυντής.

Έχει γράψει πολυάριθμες μελέτες κι επιστημονικά άρθρα, που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά ημεδαπής και αλλοδαπής. Έχει αναλάβει την αρχισυνταξία και γράφει συχνά στο επιστημονικού αλλά και κοινωνικού περιεχομένου περιοδικό «Εν χρώ».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!