Σπαρτιάτες – Οι 300 του Λεωνίδα και το μεγαλείο των Λακεδαιμονίων

Τον 10ο αιώνα π.Χ. τέσσερις κώμες στην κοιλάδα του Ευρώτα, που αργότερα έγιναν πέντε, ενώθηκαν και σχημάτισαν μία πόλη που έφερε το ίδιο όνομα με την πρωτεύουσα του μυθικού Μενέλαου. Την Σπάρτη.

Από μία αρχικά ασήμαντη δωρική πόλη στα νότια της Πελοποννήσου, η Σπάρτη κατέληξε μετά από αιώνες αδιάκοπων αγώνων και ακατάπαυστων πολεμικών επιχειρήσεων, να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη δύναμη του ελληνικού κόσμου. Στην πρώτη γραμμή αυτής της ανόδου, βρισκόταν οι περίφημοι Σπαρτιάτες πολεμιστές, οι καλύτεροι που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Διαβάστε για την εκπαίδευση που παρήγαγε τους τρομερούς οπλίτες που μόνο με την παρουσία τους έσπερναν τον τρόμο στους αντιπάλους, Έλληνες και βάρβαρους. Μάθετε την στρατιωτική οργάνωση των Σπαρτιατών, τις τακτικές μάχης τους, τις μεθόδους στρατοπέδευσης και πορείας. Μάθετε ποιοι ήταν οι τρομεροί Όμοιοι που κατήγαγαν τις ενδοξότερες νίκες στην ιστορία του αρχαίου Ελληνισμού. Δείτε, σε εικονογραφήσεις υψηλής πιστότητας, τα όπλα και τις πανοπλίες των Λακεδαιμόνιων μαχητών.

ISBN 9771790648017/01, έκδοση 2006Γιώργος Ψαρουλάκης

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Ψαρουλάκης είναι γνωστός Ηρακλειώτης δημοσιογράφο, ο οποίος κατά τα τελευταία χρόνια είχε εργαστεί σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.

Με την εμπειρία του, τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία, ο Γιώργος Ψαρουλάκης στην επαγγελματική διαδρομή του έχει παρουσιάσει σημαντικό συγγραφικό και μεταφραστικό έργο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!