Στη δική μου άνοιξη

Μια συλλογή λυρικών ερωτικών ποιημάτων και την ομορφιά της φύσης.Απεγνωσμένη περιπλάνηση μέσα στο βουβό τοπίο της εγκατάλειψης.

Ένας έρωτας που επιμένει ν’ αναπνέει μέσα στον σκιερό χώρο της μοναξιάς, περιμένοντας λίγο φως να μπει από το κλειστό παράθυρο, που άφησε πίσω του εκείνος όταν έφυγε.

«Άσπλαχνη κόρη της απέραντης σιωπής,
φτερό που το πατάνε αόρατα κορμιά
Αντικείμενο χαμένου πόθου
που αφήνει να του μαστιγώνουν το σώμα…»

ISBN 9786185123758, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Ο κόσμος της τέχνης εντυπωσίασε τη Ράνια Αγγελακούδη πολύ νωρίς, από παιδικά της ακόμη χρόνια. Η ζωγραφική και η ποίηση ήταν τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Γεννημένη στο Κρόναμπεργκ της Σουηδίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τόπους και ανθρώπους στα Ράνια Αγγελακούδηδιάφορα ταξίδια της, να ανταλλάξει απόψεις, να προβληματιστεί για ότι αφορά τη ζωή, τον άνθρωπο και τη μητέρα φύση που τόσο αγαπά!

Οι σπουδές στην αγγλική γλώσσα της έδωσαν τη βοήθησαν να μελετήσει ξένους ποιητές που επηρέασαν καθοριστικά τη σκέψη της.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικής και αφιερώνει το χρόνο της στις δύο αγαπημένες της ασχολίες: τη ζωγραφική και κυρίως την ποίηση.

Συμμετείχε κατά καιρούς με έργα της σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά με πολύ ενθαρρυντικές κριτικές. Το γεγονός αυτό την οδήγησε στο να συμμετέχει και σε διαγωνισμούς, όπου έργα της διακρίθηκαν.

Το 2013 το ποίημα «Ορφική μορφή» απέσπασε την 3η θέση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το 2014 το ποίημα «Στα μονοπάτια από ροδιές» κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη. Έργα της επίσης, συμμετέχουν στο συλλογικό συλλεκτικό έργο «Στην πόλη των ιδεών» από τις Εκδόσεις Ωρίωνας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!