Τα Μαθηματικά του Οζ

Στο Τα Μαθηματικά του Οζ, ο γνωστός συγγραφέας Dr. Clifford A. Pickover, συντροφιά με την Ντόροθι και τον Δρα Οζ, εξερευνούν ένα ευρύτατο πεδίο αριθμών, το οποίο εκτείνεται από τους κυκλικούς αριθμούς πρώτης τάξης μέχρι άγνωστους, εξωτικούς αριθμούς όπως είναι ο αριθμός της Λεγεώνας, που είναι τόσο μεγάλος ώστε κάνει το ένα τρισεκατομμύριο να ωχριά μπροστά του.

Γεωμετρία και ακολουθίες, σειρές, σύνολα, διατάξεις, πιθανότητες, θεωρία αριθμών, μαθηματικά προβλήματα γύρω από τον φυσικό κόσμο.
Τα Μαθηματικά του Οζ είναι μια διασκεδαστική εισαγωγή στην ιστορία των αριθμών και στο ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν στα σύγχρονα παίγνια, στην τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στην καθημερινή ζωή.

«Προσθέστε δύο δόσεις Ισαάκ Ασίμοφ, και από μια δόση Μάρτιν Γκάρντνερ και Καρλ Σαγκάν, και θα έχετε τον Clifford Pickover -έναν από τους πιο διασκεδαστικούς και βαθυστόχαστους συγγραφείς της εποχής μας» – Michael Shermer, αρχισυντάκτης του περιοδικού Skeptic

ISBN 9789600441802, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Clifford A. Pickover έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία ευρείας αποδοχής, σε τομείς όπως οι υπολογιστές, η τέχνη, τα μαθηματικά, οι μαύρες τρύπες, η ανθρώπινη συμπεριφορά και ευφυΐα, το ταξίδι στο χρόνο, η εξωγήινη ζωή και η επιστημονική φαντασία.Clifford A. Pickover

Ο Pickover είναι -μεταξύ άλλων- εφευρέτης με πολυάριθμες ευρεσιτεχνίες και έχει διατελέσει συντάκτης σε περιοδικά με γρίφους για παιδιά και ενήλικες. Η εφημερίδα Los Angeles Times έγραψε πρόσφατα γι’ αυτόν: «Ο Pickover, δημοσιεύοντας ένα βιβλίο σχεδόν κάθε χρόνο, διευρύνει τα όρια των υπολογιστών, της τέχνης και της ανθρώπινης σκέψης». Επίσης το περιοδικό Wired έγραψε: «Ο Bucky Fuller θεωρείτο μεγάλος, ο Arthur C. Clarke θεωρείτο μεγάλος, αλλά ο Clifford A. Pickover τους ξεπερνά και τους δύο».

Η διεύθυνσή του στο διαδίκτυο, www.pickover.com, έχει δεχτεί περισσότερες από μισό εκατομμύριο επισκέψεις.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!