Τα σπίτια των αναμνήσεων

Η Εσμά τράβηξε από το μεσιανό της δάχτυλο το δαχτυλίδι της, μ’ ένα ζαφείρι μεγάλο σαν φουντούκι. «Για το σπίτι», είπε, και το αγόρασε. Στη Σμύρνη, την αρχαία πόλη της Ανατολίας, το 1911.

Σ΄ αυτό το πρώτο σπίτι, εκεί που η Εσμά μεγάλωσε τους γιους της κι ερωτεύτηκε παράφορα τον Σουλεϊμάν, αρχίζει η ιστορία της οικογένειας Ιπεκτσί. Τη διηγούνται όπως την είδαν και την έζησαν τα σπίτια που τη φιλοξένησαν, που στάθηκαν μάρτυρες στα μεγάλα μυστικά της. Μια ιστορία που ξετυλίγεται παράλληλα με την ιστορία της Τουρκίας και τον εκσυγχρονισμό της, που προαναγγέλλει το τέλος ενός μυθικού κόσμου.

Ένα μυθιστόρημα πρόσχαρο και λυπητερό, κωμικό και σοβαρό, ελαφρό αλλά και βαθύ.

ISBN 9604102346, έκδοση 2002

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Aλέβ Λυτλ Kρουτιέ (Alev Lytl Croutier) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Oι πρόγονοί της ήταν ελληνικής καταγωγής. Σπούδασε Φιλολογία στην Kωνσταντινούπολη και Iστορία της Tέχνης στις Hνωμένες Πολιτείες. Διεύθυνε για ένα διάστημα τον εκδοτικό οίκο Mercury House, έγραψε σενάρια και σκηνοθέτησε ταινίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου, αποσπώντας πολλά βραβεία, και συνεργάζεται με λογοτεχνικά και άλλα περιοδικά. Τα βιβλία της Χαρέμι – Ο κόσμος πίσω από το πέπλο, Taking the waters, Τα Σπίτια των αναμνήσεων  και Η Κούκλα  μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία διεθνώς κι επαινέθηκαν από την κριτική.

Η Αλέβ Λυτλ Κρουτιέ ζει στο Σαν Φρανσίσκο και στο Παρίσι.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!