Τα χρόνια με τη Λάουρα Δίας

Η Λάουρα Δίας είναι ένα πρόσωπο οικείο, αυτόπτης μάρτυρας των εθνικών και των διεθνών συμβάντων, και μέσ’ από την ιστορία της ο Κάρλος Φουέντες καταγράφει τη μνήμη του μεξικάνικου εικοστού αιώνα, βασίζοντας την αφήγησή του σε πρόσωπα και γεγονότα που διαμόρφωσαν το πορτρέτο του σύγχρονου Μεξικού.

Το Τα χρόνια με τη Λάουρα Δίας είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην προσωπική ζωή μιας γυναίκας, στα πάθη, τις περιπέτειες, τις προκαταλήψεις, τους θυελλώδεις έρωτες, τη χαρά και τον πόνο που την οδήγησαν στην κατάκτηση της ελευθερίας της και στη δημιουργική έκφραση. Είναι ένα μεγάλο οικογενειακό χρονικό και ταυτόχρονα μια πληθωρική τοιχογραφία του Μεξικού.

Σ’ αυτό το τελευταίο του μυθιστόρημα ο Κάρλος Φουέντες μας περιγράφει, ακριβέστερα και γοητευτικότερα από κάθε άλλη φορά, το σταυροδρόμι όπου συναντιούνται η ατομική και η συλλογική ζωή, η μοίρα του καθενός μας και η μοίρα του κόσμου.

ISBN 9604102133, έκδοση 2001

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κάρλος Φουέντες (Carlos Fuentes) γεννήθηκε το 1928 στην πόλη του Μεξικού. Πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας σε διάφορες χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Χιλή, Αργεντινή), ακολουθώντας τον πατέρα του, που ήταν διπλωμάτης.

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της σύγχρονης πεζογραφίας και το έργο του περιλαμβάνει μυθιστορήματα, όπως «Η πιο διάφανη περιοχή» (1958), «Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους» (1962), «Αλλαγή δέρματος» (1967),»Ιερή ζώνη» (1967), «Terra Nostra» (1975), «Το κεφάλι της ύδρας» (1978), «Ο γερογκρίνγκο» (1985), «Ο αγέννητος Χριστόφορος» (1987), «Η εκστρατεία» (1990), «Ντιάνα, η μοναχική κυνηγός» (1994), κινηματογραφικά σενάρια, θεατρικά έργα και δοκίμια, όπως «Ο θαμμένος καθρέφτης» (1992).

Το 1993 εξέδωσε το έργο «Η πορτοκαλιά», με το οποίο κλείνει ο αφηγηματικός κύκλος που ονόμασε «Η ηλικία του χρόνου». Το 1977 κέρδισε το Βραβείο Romulo Galllegos (ανώτατη λογοτεχνική διάκριση στη Λατινική Αμερική), το 1987 το Βραβείο Θερβάντες (τη μεγαλύτερη διάκριση που δίνεται σε ισπανόφωνο συγγραφέα) και το 1994 το Βραβείο Principe de Asturias de las Letras.

Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!