Τι είναι η πολιτισμική ιστορία;

Μια συναρπαστική νέα εισαγωγή, ένας εύχρηστος οδηγός γι’ αυτόν που θέλει να περιηγηθεί στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πολιτισμικής ιστορίας. Ο Peter Burke ξεκινά με τους «κλασικούς» Jacob Burckhardt και Johan Huizinga και συνεχίζει με τη μαρξιστική αντίδραση, από τον Frederick Antal ως τον Edward Thompson.

Στη συνέχεια πραγματεύεται την πρόσφατη άνοδο της πολιτισμικής ιστορίας, εστιάζοντας στο έργο της προηγούμενης γενιάς, που περιγράφεται συχνά ως Νέα Πολιτισμική Ιστορία. Ύστερα από μια επισκόπηση των πιο πρόσφατων εξελίξεων, εξετάζει τις κατευθύνσεις που μπορεί να ακολουθήσει η πολιτισμική ιστορία στον 21ο αιώνα.

Ο συγγραφέας δεν περιορίζεται στον αγγλόφωνο κόσμο, αλλά περιλαμβάνει στην παρουσίασή του εκπροσώπους και ρεύματα από την ηπειρωτική Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αμερική κ.α. Τοποθετεί την πολιτισμική ιστορία στο πολιτισμικό της πλαίσιο, εστιάζοντας στους δεσμούς της με τον φεμινισμό, τις μετα-αποικιακές σπουδές και τη σύγχρονη έμφαση στην κουλτούρα.

Απαραίτητο εγχειρίδιο για τους σπουδαστές της ιστορίας, καθώς και για όσους ακολουθούν πολιτισμικές, ανθρωπολογικές και λογοτεχνικές σπουδές.

ISBN 9789604555833, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Peter Burke είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτισμικούς ιστορικούς της εποχής μας, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτισμικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Ιστορία και κοινωνική θεωρία» (Νήσος 2002), «Αυτοψία. Οι χρήσεις των εικόνων ως ιστορικών μαρτυριών» (Μεταίχμιο 2003).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!