Το κεφάλι του Μινώταυρου

Πρώτη Ιανουαρίου 1937, Μπρέσλαου, χαράματα.

Ο Έμπερχαρντ Μοκ πληροφορείται ότι σε ένα ξενοδοχείο έχει γίνει φόνος. Κανείς δεν ξέρει ποια ήταν η κοπέλα με το κατακρεουργημένο πρόσωπο που βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Ύστερα από εντατική έρευνα, τα ίχνη οδηγούν τον Μοκ στο Λβοφ.

Για να εντοπίσει το κτήνος, πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια του Έντβαρντ Ποπιέλσκι από την πολωνική αστυνομία. Τα σοκάκια και τα καπηλειά του Λβοφ είναι το ίδιο πρόστυχα κι επικίνδυνα όπως και του Μπρέσλαου.

Θα καταφέρουν οι δύο αστυνόμοι, «λάτρεις της αρχαιότητας και του γυναικείου κορμιού», να πιάσουν το τέρας που σκοτώνει παρθένες σαν μυθικός Μινώταυρος; Η φιλία που δημιουργείται ανάμεσα στους δύο άντρες θα αντέξει τη δοκιμασία της άνισης μονομαχίας, στην οποία ο δολοφόνος βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους διώκτες του;

ISBN 9789605011925, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πολωνός Μάρεκ Κραγιέφσκι διατέλεσε λέκτορας Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Βρότσουαφ. Εγκατέλειψε όμως την ακαδημαϊκή του καριέρα για χάρη της συγγραφικής του δραστηριότητας, καθώς οι ιστορίες του με ήρωα τον Έμπερχαρντ Μοκ γνωρίζουν τεράστια επιτυχία τόσο στη χώρα του όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Πολυμεταφρασμένος, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων για το έργο του -μεταξύ των οποίων το Big Calbier Award– για την καλύτερη αστυνομική ιστορία του 2003.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!