Το παντοπωλείο

Τι προσφέρουν στα αλήθεια τα παντοπωλεία; Σίγουρα δεν προσφέρουν τα πάντα. Διότι αν συνέβαινε αυτό θα μπορούσε κανείς να αγοράσει απαντήσεις.

Το παλιό παντοπωλείο της οδού Ιανουαρίου δεν είναι η εξαίρεση. Η γριά ιδιοκτήτριά του, μια ήρεμη μα ταλαιπωρημένη γυναίκα, υποδέχεται τους πελάτες της και τις επιθυμίες τους, χωρίς βιασύνη. Χωρίς τον καταναγκασμό να τους πουλήσει κάτι οπωσδήποτε.

Απαλλαγμένη πια από το άγχος της επιβίωσης, συναντά ανθρώπους γνωρίζοντας ότι αυτό που πραγματικά αναζητούν, τις περισσότερες φορές, είναι κάτι περισσότερο από ένα υγρό πιάτων, ένα κουτάκι σπίρτα ή ένα πακέτο μακαρόνια.

27 διαφορετικές ιστορίες εκτυλίσσονται μέσα στο μικρό μαγαζάκι. 27 πελάτες που χωρίς την ψευδαίσθηση της αφθονίας, έρχονται αντιμέτωποι με τα πραγματικά ερωτηματικά τους σε μια παράδοξη «θεραπευτική» συναλλαγή.

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια αντεστραμμένη ματιά στο shopping therapy.

ISBN 9786188029491, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Ρούσσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, όπου ζει και εργάζεται ως ψυχολόγος τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι παντρεμένος με τη Κωνσταντίνα.

Σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύτηκε στην Καταθυμικά Φαντασιωσική Ψυχοθεραπεία. Η μέθοδος αυτή εντάσσεται στις τεχνικές που χρησιμοποιούν τη καθοδηγούμενη ονειροπόληση και τα εσωτερικά σύμβολα του ανθρώπου ως μέσα αυτογνωσίας και αλλαγής.

Έχει εργαστεί τόσο σε κοινοτικές υπηρεσίες, όσο και ως ιδιώτης ψυχοθεραπευτής. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε προγράμματα κατάρτισης επαγγελματιών υγείας σε αρκετά μέρη της Ελλάδας.

Η συγγραφική του δραστηριότητα ξεκινά μεν με το Το Παντοπωλείο, ωστόσο έχει τις ρίζες της στα φοιτητικά χρόνια και τροφοδοτείται από την καθημερινή ψυχοθεραπευτική πράξη.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!