Το παρελθόν είναι ανάμνηση

H πολυτάραχη ζωή δυο γυναικών -γιαγιάς και εγγονής. Η γιαγιά μικρασιάτισσα, που μετά την καταστροφή έφτασε στην Καβάλα, βίωσε τον πόνο της καταστροφής και η εγγονή της Λένα θα βιώσει τον πόνο της εγκατάλειψης.

H Λένα ζει στην Καβάλα. Μετά από μια συγκλονιστική αποκάλυψη εγκαταλείπει το σπίτι της, καθώς νιώθει προδομένη. Ένα ατύχημα της προκαλεί αμνησία. Με τη βοήθεια του γιατρού της, η Λένα προσπαθεί να επαναφέρει τη μνήμη της. Επιστρέφει στο παρελθόν της οικογένειάς της. Η ζωή της γιαγιάς της στην Κωνσταντινούπολη και μετά στην Καβάλα… Τα δικά της έντονα βιώματα, ξεκινώντας από αυτά της παιδικής ηλικίας και φτάνοντας μέχρι τις εμπειρίες που σημάδεψαν τη ζωή της…

Τι προκάλεσε το σοκ; Πώς θα το αντιμετωπίσει; Οικογενειακοί δεσμοί αλλά και μυστικά που η αποκάλυψή τους συγκλονίζει. Γλώσσα γλαφυρή και αφηγηματική. Ένα ταξίδι ανατρεπτικών βιωμάτων, που συγκινεί και συναρπάζει…

ISBN 9789609492584, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Λένα Βουρτζούμη γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία.

Έχει δημοσιεύσει ποιήματα και παραμύθια σε τοπικά περιοδικά. Διετέλεσε αρθρογράφος σε μηνιαίο περιοδικό της Καβάλας με θέματα σχετικά με την οικολογία, ήθη και έθιμα καθώς και παραδόσεις του τόπου μας.

Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Στίχοι» το 1996. Είναι μέλος του Συλλόγου Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και πολλών τοπικών συλλόγων.

Είναι παντρεμένη με τον οικονομολόγο Μανώλη Βουρτζούμη και έχουν τέσσερα παιδιά και οκτώ εγγόνια.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!