Το πείραμα της Αριάδνης

Η Αριάδνη είναι γλύπτρια και τελειόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Προκειμένου να ολοκληρώσει την πτυχιακή της, κατασκευάζοντας ένα έργο εμπνευσμένο από τις ζωές των γειτόνων της, αποφασίζει να τους κατασκοπεύσει, με στόχο να εξασφαλίσει ορισμένα αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους. Ο φόβος, μήπως αυτό το εγχείρημα την οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εμπλοκή με τον νόμο, δεν φαίνεται ικανός να την σταματήσει.

Ασχέτως με το ποια θα είναι η κατάληξη, χάρη στην Αριάδνη ο αφηγητής βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στον «λαβύρινθο» της πολυκατοικίας, να μπει σε ξένα διαμερίσματα, να κρυφοκοιτάξει άγνωστες ζωές, να γνωρίσει τις ανομολόγητες επιθυμίες τους, τα μυστικά και τα αδιέξοδά τους. Στο τέλος, θα βρεθεί μπλεγμένη σε μια απρόσμενη περιπέτεια που θα αναστατώσει τη ζωή της αλλά και τις ζωές των συγκατοίκων της.

«… Πάλι τα ίδια… Στεναχωριόταν που τα ρούχα τής έπεφταν τόσο συχνά στον κήπο του παπά. Φέτος μονάχα της συνέβη άλλες τρεις φορές. Τι θα σκεφτεί στο τέλος ο άνθρωπος; Ότι το κάνει εσκεμμένα; Και καλά, στις άλλες περιπτώσεις ήταν ένα πουλόβερ, ένα παντελόνι, ένα μακό μπλουζάκι… Μα εσώρουχο, της φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Με τι μούτρα θα του το ζητήσει το πρωί; Πάντα έστελνε τον Νικήτα, τον διαχειριστή, να τα γυρέψει. Τώρα όμως; Πάει πολύ ν’ αλλάξει το εσώρουχό της τόσα άγνωστα χέρια…»

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που εξερευνά τους άγνωστους βίους που κινούνται αθόρυβα δίπλα μας.Πλάτων Μαλλιάγκας

ISBN 9789604227969, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πλάτων Μαλλιάγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.

Το 1999 κυκλοφόρησε «Ο νέος που ζούσε το μύθο», από τις εκδόσεις «Λιβάνη», και το 2003 «Η εξαφάνιση του συλλέκτη», από τις εκδόσεις της «Εστίας».

Το 2003 τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για το έργο του «Ζωή από χιόνι». «Το πείραμα της Αριάδνης» κυκλοφόρησε από την Άγκυρα το 2009. Αρκετά διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!