Το σοκ της ανατροφής

Γιατί για τους εφήβους οι διαφωνίες με τους γονείς είναι ένδειξη σεβασμού και όχι ασέβειας και γιατί οι διαφωνίες είναι εποικοδομητικές για τη σχέση τους και όχι καταστροφικές;

Γιατί το 98% των παιδιών λέει ψέματα, αφού το ίδιο 98% πιστεύει πως το ψέμα είναι ανήθικο;

Γιατί ο Φρόυντ έκανε λάθος, ενώ ο Σαίξπηρ είχε δίκιο; Ποιος είναι αληθινός λόγος που καβγαδίζουν τα αδέλφια;

Γιατί οι οι διαφυλετικές φιλίες μειώνονται σε σχολεία που έχουν μεγαλύτερη φυλετική ποικιλία; Είναι θετικό ή αρνητικό να διδάσκουμε στα παιδιά για τις φυλές και το χρώμα του δέρματος;

Γιατί τόσα πολλά παιδιά είναι επιθετικά και σκληρά, ενώ προέρχονται από γονείς με σύγχρονες αντιλήψεις που ασχολούνται και ενδιαφέρονται γι’ αυτά;

Γιατί η σύγχρονη «επεμβατική» ανατροφή απέτυχε να παραγάγει μια γενιά από αγγελούδια;

Το Το σοκ της ανατροφής είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής συνεργασίας μεταξύ των Πο Μπρόνσον και της Άσλεϋ Μέρυμαν, βραβευμένων δημοσιογράφων σε επιστημονικά θέματα. Ισχυρίζονται πως, όσον αφορά τα παιδιά, έχουμε αντικαταστήσει τις καλές ιδέες με απλώς καλές προθέσεις. Με άψογη διήγηση και κοφτερή ανάλυση, αποδεικνύουν ότι πολλές από τις στρατηγικές ανατροφής στις σύγχρονες κοινωνίες έχουν στην πραγματικότητα αντίθετα αποτελέσματα καθώς αγνοούνται θεμελιώδη επιστημονικά ευρήματα.

Tο έργο των συγγραφέων αποτελεί μια οξυδερκή εξερεύνηση των θεμάτων και προβλημάτων που καθορίζουν τις ζωές των παιδιών (και των γονιών τους).

ISBN 9789606829383, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Πο Μπρόνσον (Po Bronson) γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Για ένα μικρό διάστημα εργάστηκε στο Τμήμα Πωλήσεων της Φερστ Μπόστον Κορπορέισον, μια μονότονη δουλειά που δεν πρόσφερε καμιά ποικιλία στον ανήσυχο νέο. Σήμερα ζει στο Σαν Φρανσίσκο και κατέχει υπεύθυνη θέση στον εκδοτικό οίκο Mercury House, ενώ διαθέτει ευρύτατη επιχειρηματική και χρηματιστηριακή εμπειρία.

Eίναι συγγραφέας 5 βιβλίων στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Νο 1 New York Time Best Seller «What Should I Do With My Life?». Μαζί με την Άσλεϋ Μέρυμαν έγραψε το βιβλίο «Νurture Shock». Τα άρθρα τους στο «New York Magazine» με θέμα την επιστήμη της ανατροφής των παιδιών βραβεύτηκαν από την American Association for the Advancement of Science, ενώ τους απονεμήθηκε και το βραβείο Clarion. Τα άρθρα τους στο «Time Magazine» απέσπασαν το βραβείο εξέχουσας δημοσιογραφίας από τον οργανισμό Council of Contemporary Families.

Η Άσλεϋ Μέρυμαν (Ashley Merryman) αρθρογραφεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «The Washington Post» και «The National Catholic Reporter». Μαζί με τον Πο Μπρόνσον έγραψε το βιβλίο «Νurture Shock». Tα άρθρα τους στο «New York Magazine» με θέμα την επιστήμη της ανατροφής των παιδιών βραβεύτηκαν από την American Association for the Advancement of Science, ενώ τους απονεμήθηκε και το βραβείο Clarion. Tα άρθρα τους στο «Time Magazine» απέσπασαν το βραβείο εξέχουσας δημοσιογραφίας από τον οργανισμό Council of Contemporary Families.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!