Το τέλος μιας σχέσης

Η παράνομη ερωτική σχέση του Μόρις Μπέντριξ με τη Σάρα, που ανθίζει στα ταραγμένα χρόνια των βομβαρδισμών του Λονδίνου από τη γερμανική Αεροπορία, στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, λήγει όταν εκείνη τον εγκαταλείπει ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση.

Δύο χρόνια αργότερα, έπειτα από μια τυχαία συνάντηση που αναζωπυρώνει τον έρωτά του και τη ζήλια του, ο Μπέντριξ προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό αστυνομικό και του αναθέτει να παρακολουθεί τη Σάρα με αποτέλεσμα ο έρωτάς του γι’ αυτή να του γίνει πολύ σύντομα εμμονή.

Η θρυλική ιστορία αγάπης του Γκράχαμ Γκρην έχει μεταφερθεί δύο φορές στον κινηματογράφο: το 1955 με πρωταγωνιστές την Ντέμπορα Κερ και τον Βαν Τζόνσον, καθώς και το 1999, σε σκηνοθεσία του Νιλ Τζόρνταν, με πρωταγωνιστές τον Ρέιφ Φάινς και την Τζούλιαν Μουρ.

ISBN 9789604556199, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αγγλικής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1904. Σπούδασε στην Οξφόρδη και στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία.

Το πρώτο του έργο του ο Γκράχαμ Γκρην (Graham Greene) το έγραψε το 1929 σε ηλικία 25 ετών, με τίτλο «O εσώτερος άνθρωπος». Το «Όριαν Εξπρές», όμως, που έγραψε τρία χρόνια αργότερα ήταν αυτό που γνώρισε τεράστια επιτυχία και του πρόσφερε την αναγνώριση.

Ακολούθησαν τα έργα : «Πεδίο μάχης», «Η Αγγλία με έκανε», «Ένα όπλο για πούλημα», «Ο βράχος του Μπράιτον (Brighton rock)», «Η δύναμη και η δόξα» , «Η καρδιά του ζητήματος» και «Το τέλος μιας σχέσης».

Κατά την διάρκεια της συγγραφικής του καριέρας έγραψε και πολλά κατασκοπευτικά μυθιστορήματα. Κυριότερα είναι: «Εμπιστευτικός πράκτορας», «Το υπουργείο του φόβου», «Ο τρίτος άνθρωπος». Αλλα έργα του : «Ο χαμένος τα παίρνει όλα», «Ο άνθρωπος μας στην Αβάνα», «Ο επίτιμος πρόξενος», «Ο ήσυχος Αμερικανός», «Ο ανθρώπινος παράγοντας», «Μονσινιόρ Κιχώτης», κ.ά.

Πολλά από τα έργα του διασκευάστηκαν στη συνέχεια για τον κινηματογράφο και έγιναν επιτυχημένες ταινίες.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!