Φλερτάροντας με την αισθητική χειρουργική

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα θέμα μοντέρνο, που μας ενδιαφέρει όλους: το σώμα, το αναπόσπαστο στοιχείο της ατομικής ταυτότητας και της κοινωνικότητάς μας. Τείνουμε συχνά να το θεωρούμε ως δεδομένο, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποτελέσει θέμα επιστημονικής ανάλυσης, πέραν των βιολογικών του λειτουργιών.

Υιοθετώντας μια κοινωνιολογική ανάλυση για το σώμα, η Γεωργία Δηλάκη αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σώματος στην καθημερινότητα και συμβάλλει στην κατανόησή του όχι μόνο ως μιας βιολογικής ύπαρξης αλλά και ως μιας ζωντανής και δυναμικής ψυχοκοινωνικής οντότητας, που μπορεί να παράγει, τόσο την ατομική, όσο και την κοινωνική δράση ανάλογα με τη θέληση και τα συναισθήματά μας.

ISBN 9786188048874, έκδοση 201312dfgr45

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γεωργία Δηλάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή, η οποία εκπονήθηκε στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα το σώμα, την τροποποίησή του και τη διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας στις σύγχρονες κοινωνίες, και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας του Σώματος.

Ασχολείται ενεργά με την έρευνα και αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ αποτελέσματα της διδακτορικής διατριβής της έχουν δημοσιευτεί και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη ως επαγγελματίας κοινωνιολόγος.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!