Χριστός και γυναίκα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη

Η βιβλική μεταφορά του γάμου και οι μεταμορφώσεις της

Μια νέα μελέτη στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, καρπός έρευνας και μακροχρόνιας επιστημονικής ενασχόλησης του πανεπιστημιακού καθηγητή και θεολόγου Κωνσταντίνου Ι. Μπελέζου με το ποιητικότερο βιβλίο της Καινής Διαθήκης.

Η εν λόγω μελέτη, γραμμένη με γνώση και χάρη, αξιοποιεί την παλαιότερη χριστιανική παράδοση, τη σύγχρονη ερμηνευτική και τη σχετιζόμενη με την Αποκάλυψη λογοτεχνική παραγωγή. Απευθύνεται, χωρίς υπερβολές ή περιττολογίες, τόσο στους ειδικούς όσο και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

ISBN 9789606880353, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Ι. Μπελέζος γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1965. Πραγματοποίησε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Regensburg και Tubingen (Γερμανία).

Διδάκτωρ της Θεολογίας αναγορεύτηκε το 1997 με τη διατριβή: Η «ερμηνεία» του Οικουμενίου του Σχολαστικού στην Αποκάλυψη του Ιωάννου (Ιστορική και μεθοδολογική προσέγγιση).

Από το 1999 υπηρετεί ως Λέκτωρ στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Εισαγωγή και ερμηνεία της Καινής Διαθήκης».

Διδάσκει παράλληλα Βιβλική Ερμηνευτική, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη Θεολογία του Φύλου και του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!