Ψέμα

Για τον κόσμο, η ανθρωπολόγος Ισαβέλ Γκαρθία Λούνα σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Στην πραγματικότητα όμως η Ισαβέλ κρύβεται κάπου στη ζούγκλα της Γουατεμάλας και είναι ζωντανή με όλη τη σημασία της λέξης. Ίσως κάποια μέρα επιστρέψει στους δικούς της, προς το παρόν όμως εκμεταλλεύεται τον υποτιθέμενο θάνατό της για να βάλει σε τάξη αλήθειες και ψέματα, πάνω στα οποία στήριξε μια ολόκληρη ζωή.

Πίσω στη Βαρκελώνη, η κόρη της Σερένα προσπαθεί να περισώσει τις οικογενειακές ιστορίες από τη λήθη. Με τη μητέρα της να θεωρείται νεκρή και τον πατέρα να χάνει σταδιακά τη μνήμη του, η Σερένα ξεμπερδεύει χωρίς βοήθεια ένα κουβάρι από κίβδηλες αναμνήσεις και ευφάνταστες ιστορίες που διαμόρφωσαν τον οικογενειακό της μύθο. Και όσο πλησιάζει την πολύτιμη αλήθεια με τον δικό της τρόπο, στην άλλη άκρη της γης, η Ισαβέλ συνειδητοποιεί ότι το παρελθόν και την αλήθεια είναι αδύνατον να τα γνωρίσουμε. Αυτό που πάντα μαθαίνουμε είναι μόνο η αφήγησή τους.

Τιμήθηκε με το βραβείο Βιβλιοπωλών 2004 (Premi Llibreters) και μεταφράστηκε σε περισσότερες από δέκα γλώσσες.

«Ένα έξοχο μυθιστόρημα … μεθά τον αναγνώστη με τη συγκινητική δύναμη των λέξεών του.» – El País

«Αυτό το Ψέμα ανοίγει μονοπάτια σε μια άβυσσο που μόνο το μυθιστόρημα μπορεί να διαβεί.»Juan Marsé
«Μεγαλειώδες!»The Times

ISBN 9789606715686, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ενρίκε δε Ερίζ (Enrique de Heriz) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολυδιαβασμένους σύγχρονους Ισπανούς συγγραφείς. Γεννήθηκε το 1964 στη Βαρκελώνη, σπούδασε φιλολογία και εργάστηκε ως μεταφραστής και επιμελητής.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!