Ως το τέλος

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκει την Ευπλοία στην εφηβεία της, ερωτευμένη με το γειτονόπουλο της, φτωχό εργάτη οργανωμένο στην Αριστερά. Στο τέλος του πολέμου από πείσμα παντρεύεται τον συντηρητικό εραστή της αδελφικής της φίλης, Αμαλίας. Νεανικό σφάλμα που θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Το όνειρο των ηρώων για μια καλύτερη ζωή με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας χάνεται στον αγώνα μεταξύ της εργατικής τάξης και του οργανωμένου Παρακράτους. Τα νεανικά μυστικά των ηρώων είναι κρυμμένα βαθειά στην ψυχή τους και τ’ αληθινά συναισθήματά τους καλύπτονται με ένα πέπλο σιωπής. Τα ταμπού μιας μεταπολεμικής κοινωνικής ηθικής, που προσπαθεί ν’ αλλάξει, οδηγούν τους ήρωες στις πιο παράτολμες πράξεις εκδίκησης.

Η τελευταία γνώστης των μυστικών των ηρώων είναι η Ευπλοία. Θα τα φανερώσει στους άμεσα εμπλεκόμενους;

ISBN 9789606813979, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τάκης Παπαδογιαννάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Τάκης Παπαδογιαννάκης

Εργάστηκε για 30 χρόνια στο Υπουργείο των Εξωτερικών. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: Το κυνήγι της Αλεπούς (μαύρη κωμωδία), 2012, Βίοι Αγίων (μονόλογοι), 2013 και Σινεμά Νοσταλγία, 2014.

Το Ως το τέλος είναι το πρώτο του μυθιστόρημά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!