Όταν οι Άγγελοι μαθαίνουν να πετούν

Από τον κόκκινο λόφο φαινόταν ο μεγάλος δρόμος με τα δέντρα και μετά το σπίτι με τις ανθισμένες κυδωνιές και από κάτω η θάλασσα. Ο ήχος ενός φλάουτου από καλάμι ακουγόταν από μακριά, ανάμιχτος με τις φωνές και τα γέλια των κολυμβητών κάτω στο ακρογιάλι. Έχει βραδιάσει από ώρα. Περασμένα μεσάνυχτα. Η Νεφέλη στέκεται στον υπέργηρο φεγγίτη. Κοίταξε έξω την αστροφεγγιά. Μια αστρική βροχή από την ανατολή στη δύση έλουζε το δρόμο, τη θάλασσα, το σπίτι.

-Αχ! Βεατρίκη επιτέλους ήρθες; Πού ήσουν; Σε γύρευα όλη τη νύχτα. Πού είναι το χέρισου; Δεν ξεχωρίζω τα δάχτυλά μας έχουν γίνει ένα. Δώσ’ μου το χέρι σου και πάμε.

-Πού ακριβώς πηγαίνουμε;

-Εκεί που τελειώνει το ουράνιο τόξο. Θα περάσουμε κι από τον τροπικό του καρκίνου.

ISBN 9789609361446, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αλεξάνδρα Αξιώτη γεννήθηκε το Νοέμβρη του 1951 στο Ηράκλειο Κρήτης. Άρχισε να γράφει από μικρή ποιήματα και σύντομα διηγήματα.

Το 1994 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο “ΡΙΖΕΣ” από τις εκδόσεις ΚΥΡΙΑΚΗ. Υπήρξε μέλος του λογοτεχνικού περιοδικού “Κρητικοί Ορίζοντες” όπου εκεί πρωτοδημοσιεύτηκαν ποιητικά κείμενά της. “Η ΟΓΔΟΗ ΜΕΡΑ”, “ΦΕΝΑΚΗ”, “ΣΚΙΕΣ”, “Ο ΚΑΝΕΝΑΣ”, “ΣΕΛΑΓΙΑΣΜΑ”, “ΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ” κ.α. Γρήγορα την τράβηξε ολοκληρωτικά η συγγραφή μυθιστορημάτων και το δεύτερο βιβλίο της “ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΡΑΣ” κυκλοφόρησε το 2008.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!