Ύμνοι στον έρωτα

Ένα τραγούδι της Εντίθ Πιαφ λικνίζει πολλά πεπρωμένα, ως λάιτ μοτίβ διασταυρούμενα στις ζωές του πατέρα και της μητέρας της Anne Wiazemsky, της εγγονής του Φρανσουά Μωριάκ, αλλά και της δικής της ζωής. Αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα.

Ο τίτλος Ύμνοι στον έρωτα είναι σκόπιμα στον πληθυντικό, στον πληθυντικό του πάθους: Παρεκτροπές, συμπτώσεις και ακραίες παρεξηγήσεις.

ISBN 9789600801170, έκδοση 1997

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Γαλλίδα συγγραφέας και ηθοποιός, ρωσικής καταγωγής από τη μεριά του πατέρα της, η Αν Βιαζεμσκί (Anne Wiazemsky) γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1947.

Σε ηλικία δεκαεφτά χρονών πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ρομπέρ Μπρεσόν «Au hasard Balthazar». κολουθούν συμμετοχές της σε ταινίες των σκηνοθετών Ζαν-Λυκ Γκοντάρ (του οποίου υπήρξε σύζυγος), Πιερ-Πάολο Παζολίνι, Μάρκο Φερέρι, Φιλίπ Γκαρέ, Αλαίν Τανέρ, Μισέλ Ντεβίλ κ.ά., καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις.

Το 1988 αφήνει την καριέρα της ηθοποιού και εμφανίζεται στα γράμματα με τη συλλογή διηγημάτων «Des filles bien elevees» (μεγάλο βραβείο διηγήματος της Societe des Gens de Lettres).

Ακολουθούν τα μυθιστορήματα «Mon beau navire», «Marine», «Canines» (Βραβείο Γκονκούρ των μαθητών του λυκείου, 1993), «Hymnes a l’ amour» («Ύμνοι στον έρωτα», ελλ. εκδ. «Σιδέρης Ι.», 1997, στο οποίο εμφανίζεται η φιγούρα του παππού της, μεγάλου συγγραφέα Φρανσουά Μωριάκ), «Une poignee de gens» (μεγάλο βραβείο μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας, 1998), «Aux quatre coins du monde» και «Sept garcons».

Έχει γράψει επίσης σενάρια και έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ.

Το τελευταίο μυθιστόρημά της «Με λένε Ελιζαμπέτ» (ελλ. εκδ. «Πόλις», 2006), το πρώτο που δεν βασίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Jean-Pierre Ameris.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!