Το γαλάζιο απόγευμα

Όλα αρχίζουν στο Χόλιγουντ, στη δεκαετία του 1930. Ένας ηλικιωμένος κύριος πλησιάζει μια νεαρή αρχιτεκτόνισσα και της λέει ότι είναι ο πατέρας της. Την πείθει τελικά να τον συνοδεύσει στη Λισαβόνα για να ξαναβρεί τη μεγάλη αγάπη της ζωής του.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της αφηγείται όσα έγιναν πριν από μερικές δεκαετίες στις σπαρασσόμενες από τον πόλεμο Φιλιππίνες. Συνωμοσίες, δολοφονίες Αμερικανών στρατιωτών, χειρουργικές επεμβάσεις κι ένας νεαρός γιατρός αγωνίζεται ενάντια στο μίσος και τη διαφθορά, ενώ ταυτόχρονα ζει ένα καταλυτικό ερωτικό πάθος…

Ένα βιβλίο που συνδυάζει αγωνία και αίσθημα. Με αυτό, όπως και με τα άλλα βιβλία του, ο Μπόυντ πλούτισε την αγγλική μυθιστοριογραφία με βάθος και ζωντάνια.

ISBN 9604100058, έκδοση 1997

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γουίλλιαμ Μπόυντ (William Boyd) γεννήθηκε στην Γκάνα το 1952 και σπούδασε στα Πανεπιστήμιατης Νίκαιας, της Γλασκόβης και της Οξφόρδης.

Είναι παντρεμένος και ζει στο Λονδίνο.

Έχει γράψει μια συλλογή διηγημάτων και πέντε μυθιστορήματα: «Ένας καλός άνθρωπος στην Αφρική», που κέρδισε τα Βραβεία Χουίτμπρεντ και Σόμερσετ Μωμ, «Ένας παγωτο-πόλεμος», υποψήφιο για το Βραβείο Μπούκερ, «Η Αστερόεσσα» και «Η παραλία της Μπραζαβίλ», που πήρε το Βραβείο Τζέημς Τέιτ Μπλακ Μεμόριαλ.

Το τελευταίο του μυθιστόρημα «Το γαλάζιο απόγευμα» (1995) ήταν μια ακόμα μεγάλη του επιτυχία.

Ο Γουίλιαμ Μπόυντ έχει γράψει και πολλά σενάρια για τον κινηματογράφο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!