6 γυναίκες που γοήτευσαν τον Ηρόδοτο

Το παρόν εγχείρημα αποτελεί τη λογοτεχνική «όψη» της διδακτορικής διατριβής μου με επίκεντρο τη γυναικεία παρουσία στην Ιστορία του Ηροδότου. Μπροστά μας υποκλίνονται και συστήνονται έξι γυναίκες στολισμένες με ιδιαίτερα, ξεχωριστά χαρακτηριστικά, οι οποίες κερδίζουν τη δική τους θέση μέσα στις πολυάριθμες σελίδες του έργου του Αλικαρνασσέα ιστορικού. Θα μάθουμε λεπτομέρειες για την πορεία όσο και για τη ζοφερή, συχνά, δράση τους.

Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της διαδρομής τους, αναδύει κάποιες φορές χαρά, ευφυΐα, πόνο ή ηρωισμό. Αναπόφευκτα όλες θα τοποθετηθούν δίπλα σε άλλες διάσημες θηλυκές φιγούρες της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, σε μια προσπάθεια να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για τη γυναικεία συμπεριφορά σε πανανθρώπινο πλαίσιο.

Έξι γυναίκες, έξι ιστορίες· προσφέρουν αφορμή για σκέψη και προβληματισμό, με τη συνειδητοποίηση ότι το παρελθόν, ακόμη και αν είναι πολύ μακρινό, είναι πάντοτε και κατ’ επανάληψη παρόν.

ISBN 9781910714461, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Ν. Δεληγιώργης είναι Φιλόλογος – υποψήφιος Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε στις 20-2-1976 στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στην κλασσική Φιλολογία. Μετά το πέρας των σπουδών του τo 1998 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ιδιωτική εκπαίδευση (ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κυρίως), παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές, από τις οποίες απέκτησε πτυχίο MASTER S στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία.

Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή Λεξικού της Ν. Ελληνικής, καθώς επίσης και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε φιλολογικά και ιστορικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια φιλολογικού ενδιαφέροντος (είτε ως ακροατής είτε ως ομιλητής),  ενώ έχει επίσης αποδώσει στη Ν.Ε. κείμενα Βυζαντινής Επιστολογραφίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών τέκνων.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!