Αχ, ψεύτη κι άδικε ντουνιά

Ο οδοστρωτήρας του χρόνου φαίνεται δεν πέρασε από το πλακόστρωτο στενό και άφησε ανέγγιχτο το οινομαγειρείο μ΄ εκείνο το ασυνήθιστα χλευαστικό όνομα: «Τα Τομάρια»! Χάθηκαν άραγε τόσα και τόσα πασίγνωστα ονόματα των φιλοσόφων μας και των ηρώων μας που διακοσμούν τα φαγάδικα και τα ξενοδοχεία της Αθήνας;

Εκεί, σ΄ αυτό το παλιό οινομαγειρείο των Εξαρχείων, οι φίλοι και οι συνδαιτυμόνες της Αθήνας του σήμερα, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, σχολιάζουν καυστικά την κατάντια της εποχής μας λέγοντας αλήθειες που βγαίνουν μέσα από την ίδια τη ζωή τους. Ξετυλίγουν τον ιστό που τους έπλεξε η μοίρα, στον καθένα χωριστά, χαρίζοντάς μας το πιο πλούσιο μάθημα.

Αθήνα, η πρωτεύουσα των νονών της νύχτας, με το θάνατο να επισκέπτεται τον κόσμο, με τους νέους σταλμένους στα ναρκωτικά, με τα ΜΜΕ της φιλοκέρδειας και της προπαγάνδας, με την εκμετάλλευση του ξένου. Και το νήμα έχει την αρχή του στα παλιά…

ISBN 9789609692144, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Κορμπάκης γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Τσίπιανα της Ηλείας το 1940. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της κατοχής, και αργότερα έζησε από κοντά τον εμφύλιο πόλεμο.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία, όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας εκείνα τα χρόνια. Στη Γερμανία εργάστηκε για δεκαετίες και ήρθε σε επαφή με το συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες του οποίου συμμετείχε αποφασιστικά.

Κατά την περίοδο της δικτατορίας, αποτέλεσε ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα των Ελλήνων του εξωτερικού. Τα βιώματα από την κοινωνική και πολιτική δράση του από τη μία, και η ισχυρή έλξη της γενέθλιας γης από την άλλη, είναι οι δύο πυλώνες που προσδιορίζουν τα πλαίσια της γραφής του.

Την πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα έκανε το 2003 με το βιωματικό μυθιστόρημα «Και κοίτα… μη χαθούμε» από τις εκδόσεις «Περί τεχνών» και ακολούθησε το 2007 το «… Κι αν σας ρωτήσει η μάνα σας…» μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα του εμφύλιου πολέμου, από τις ίδιες εκδόσεις.

Το Αχ, ψεύτη κι άδικε ντουνιά είναι το τελευταίο του μυθιστόρημα και κινείται στο χώρο της σύγχρονης μυθοπλασίας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!