Αυτό είν’ όλο

Μετά τον Β´Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αξιωματικός του ναυτικού Φίλιπ Μπόουμαν επιστρέφει στην Αμερική και βρίσκει δουλειά στο χώρο του βιβλίου. Είναι η εποχή που οι εκδόσεις είναι ακόμη προσωπική υπόθεση, πολλοί μικροί εκδοτικοί οίκοι ανθούν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, οι συγκεντρώσεις σε θρυλικά διαμερίσματα και οι συζητήσεις που συνεχίζονται βαθιά μέσα στη νύχτα δίνουν και παίρνουν. Αυτός ο κόσμος των δείπνων, των συναλλαγών και των λογοτεχνικών σταδιοδρομιών πηγαίνει γάντι στον Μπόουμαν.

Όμως παρά την επιτυχία του, εκείνο που του διαφεύγει είναι ο έρωτας. Ο πρώτος του γάμος χαλάει, ένας άλλος δεν ολοκληρώνεται ποτέ, και τέλος συναντάει μια γυναίκα που τον συνεπαίρνει – προτού τον βάλει σ’ ένα δρόμο που ποτέ δεν θα είχε φανταστεί για τον εαυτό του.

Ρομαντικό και υποβλητικό, το βιβλίο εξερευνά έναν κόσμο στο κατώφλι της αλλαγής. Πρόκειται για μια ιλιγγιώδη, ενίοτε καταστροφική διαδρομή έρωτα και φιλοδοξίας, έναν σκληρό, ενδόμυχο απολογισμό των ισχυρών κλονισμών και των μεγάλων χαρών της ζωής.

«Ένα υπέροχο μυθιστόρημα, με τόση αγάπη, λαχτάρα, εκδίκηση, ραγισμένες καρδιές, μπερδεμένες ταυτότητες και γλωσσική ευφορία που θα είχε αφήσει ικανοποιημένο ακόμη και τον Σαίξπηρ»John Irving

«Αυτό το αριστούργημα είναι μια ρέουσα, συναρπαστική αφήγηση γεμάτη λαμπερές στιγμές. Αν ο Θεός βρίσκεται στις λεπτομέρειες, τούτο το βιβλίο είναι θεϊκό»Edmund White

«Το καλύτερο μυθιστόρημα που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια. Οι αναγνώστες θα το λατρέψουν. Η ζωηρή, διαυγής πρόζα του Σόλτερ ανταποκρίνεται έξοχα στο θέμα του – τον αδυσώπητο αγώνα να αποδείξουμε την ίδια μας την ανθρωπιά. Γι’ άλλη μια φορά μάς παραδίδει ένα μυθιστόρημα υψηλής τέχνης»Tim O’Brien

«Σαγηνευτικό… Μια ευφάνταστη κι έξοχα γραμμένη ανασύσταση του μεταπολεμικού κόσμου»John Banville

«Ένα εξαιρετικά κομψό και απολαυστικό μυθιστόρημα, γεμάτο σφρίγος και σοφία»Julian Barnes

ISBN 9789602216422, έκδοση 2014James Salter

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο James Salter γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Υόρκη, όπου ζει σήμερα με την οικογένειά του.

Υπήρξε αξιωματικός καριέρας και πιλότος της πολεμικής αεροπορίας ώς τα τριάντα του χρόνια, που ξεκίνησε τη λογοτεχνική σταδιοδρομία του.

Έργα του είναι τα μυθιστορήματα Solo Faces, Light Years, A Sport and a Pastime, The Arm of Flesh (αναθεωρημένο με τον τίτλο Cassada), The Hunters και All That Is, τα αυτοβιογραφικά Gods of Tin και Burning the Days, οι συλλογές Dusk and Other Stories (βραβείο PEN/Faulkner 1989) και Last Night (βραβεία Rea και PEN/Malamud), και, μαζί με την Kay Salter, το Life Is Meals: A Food Lover’s Book of Days.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!