Αγαπημένοι απόντες

Πόσο εύκολο είναι να είσαι μούσα και σύντροφος ενός μεγάλου συγγραφέα; Και στη συνέχεια να μένεις πίσω, μόνη, με συντροφιά το έργο του και τις αναμνήσεις; Να αγαπάς κάποιον που είναι απών;

Η Κλοντ Πιζάντ – Ρενώ δίνει το λόγο σε πέντε γυναίκες, συντρόφους συγγραφέων. Οι Ζυλ Μισελέ, Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον, Μαρσέλ Σβομπ, Ζυλ Ρενάρ και Τζακ Λόντον ζωντανεύουν μπροστά μας, με τις συνήθειές τους, τις αδυναμίες τους, όλα όσα αποκαλύπτουν την πραγματική τους φύση.

Η επιλογή των συγγραφέων δεν είναι τυχαία, η ζωή και το έργο τους συναντιούνται, τέμνονται, αλληλοεπηρεάζονται και οι γυναίκες τους μας εκμυστηρεύονται τα πιο βαθιά τους μυστικά.

ISBN 9789605910624, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Κλοντ Πιζάντ Ρενό (Claude Pujade Renaud) εμφανίστηκε στα γαλλικά γράμματα το 1978.

Χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού για πολλά χρόνια, συνέβαλε στη διάδοση του σύγχρονου αμερικανικού χορού στη Γαλλία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Βενσέν του Σεν Ντενί, ενώ παράλληλα ήταν αρχισυντάκτρια περιοδικού μέχρι το 1992.

Έχει γράψει πολλές νουβέλες και μυθιστορήματα. Το 1994 τιμήθηκε με το Βραβείο Goncourt des Lyceens για το μυθιστόρημά της Η ΠΕΘΕΡΑ και το 2004 με το Grand Prix de la Societe des gens de lettres.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!