Αμαρτίες γονέων…και τέκνων

23 δραματικές ιστορίες παραβατικών ανηλίκων

Στο παρόν πόνημα έχουν σταχυολογηθεί ενδεικτικά 23 δραματικές περιπτώσεις παραβατικών ανηλίκων. Πρόκειται για πραγματικές ιστορίες «αμαρτωλών» νέων, υπό την έννοια της παράνομης δραστηριότητάς τους, που ανήκουν σε διαφορετικά κοινωνικά και μορφωτικά επίπεδα και έχουν συνάρτηση κυρίως με το «αμαρτωλό» [= διαταραγμένο] γονεϊκό περιβάλλον.

Ειδικότερα από την περιγραφή των περιστατικών αναδεικνύεται η παθογένεια της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και εφήβων.

Το μικρό αυτό πόνημα μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς, εκπαιδευτικούς, και όσους ασχολούνται με τα προβλήματα συμπεριφοράς γονιών και παιδιών.

ISBN 9786185021597, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτριος Γ. Δημηνάς, γεννήθηκε το 1937 στην Κατερίνη, όπου και η μόνιμη κατοικία του.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής και Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. εξειδικευμένος Επιμελητής Ανηλίκων και κάτοχος Certificat γερμανικής γλώσσας.

Διετέλεσε καθηγητής σε ιδιωτικά Γυμνάσια και Τεχνικές Σχολές, Επιμελητής Ανηλίκων στα Πρωτοδικεία Κοζάνης και Κατερίνης και Δικηγόρος του Δ.Σ. Κατερίνης.

Ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δραστηριότητα ως ιδρυτής, πρόεδρος και μέλος πολιτιστικών, φιλανθρωπικών και αθλητικών σωματείων.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!