Αμερικάνικη σκουριά

Σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια όπου η ανεργία καλπάζει και η ζωή για τους νέους είναι αδιέξοδη και πνιγηρή, δύο φίλοι, αγαπημένοι αλλά και διαφορετικοί ως χαρακτήρες -ο ένας θέλει να γίνει σπουδαίος επιστήμονας, ο άλλος να συνεχίσει μια λαμπρή αθλητική καριέρα- ακολουθούν δύο διαφορετικούς δρόμους.

Η απόφαση του ενός όμως να αλλάξει τη ζωή του και, ως ήρωας του Κέρουακ, να περιπλανηθεί σε αναζήτηση του εαυτού του, θα αναστατώσει και τη ζωή του άλλου. Οι δυο τους θα γνωρίσουν τη βία, το έγκλημα,την κοινωνική, οικονομική και ηθική κρίση που μαστίζει την Αμερική.

Πρώτο μυθιστόρημα ενός νέου συγγραφέα που ήδη θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, η «Αμερικάνικη σκουριά» συγκλονίζει τον αναγνώστη με τις αλήθειες που λέει και το ρεαλισμό που το διακρίνει.

ISBN 9789600356915, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαPhilipp Meyer

Ο Φίλιπ Μάγιερ (Philipp Meyer) μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη, εγκατέλειψε το λύκειο και πήρε το απολυτήριο του γυμνασίου του στα δεκάξι.

Μετά από αρκετά χρόνια εθελοντικής εργασίας σε ένα κέντρο αποκατάστασης τραυμάτων στη Βαλτιμόρη, κατάφερε να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία.

Μετά την αποφοίτησή του, ο Μάγιερ δούλεψε μεταξύ άλλων ως έμπορος παραγώγων στην UBS, ως εργάτης σε οικοδομή και ως ειδικός τραυματιοφορέας. Κείμενα του Μάγιερ έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά McSweeney’s και The Iowa Review, στο Salon.com και στη συλλογή New Stories fromthe South .

Από το 2005 μέχρι το 2008 φοίτησε στο Κέντρο Συγγραφέων του Μίσενερ, στο Όστιν του Τέξας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!