Άμωμη αλίευση

Ο ποιητής, αλιεύοντας απ’ τα αβαθή της μνήμης ένα πλήθος από στερητικά του βίου του, του βίου μας, τα ανατέμνει, τα «αρμαθιάζει», και μας τα καταθέτει σε τούτη την πρώτη του ποιητική συλλογή, έτοιμα ν’ αναμετρηθούν με τον χρόνο και την κρίση του κοινού.

Το Άμωμη αλίευση περιλαμβάνει ό, τι επιχείρησε να ελιχθεί και να αποδράσει κι ό,τι επίσης βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο διάβα του στοχασμού του ποιητή, σκέψεις και συμβάντα ανερμάτιστα, ανερμήνευτα, απροσδόκητα, οριστικά αμετάκλητα, προϊόντα παρατήρησης του έσω κι έξω κόσμου του.

Χαμηλόφωνα, υπαινικτικά, με διάθεση «καταδυτική», η ποίηση του Γιώργου Κουλιανού επιχειρεί ν’ αναμετρηθεί με τους πρωτογέννητους ανομολόγητους φόβους του ανθρώπου, επιχειρώντας να τους ξορκίσει, με τόλμη και παρρησία, δίχως ηττοπάθεια, σε ύφος και γλώσσα που προτιμούν ν’ αποφεύγουν τους περιττούς κι επικίνδυνους κυματισμούς. Στο modus operandi του ποιητή καταλογίζεται η «καθαρτική επωδός», όπως την ονομάζει, που έρχεται κι ολοκληρώνει πολλά από τα ποιήματα αυτής της συλλογής. Επωδός που κατά κάποιο τρόπο «καθαίρει» λυτρωτικά τον αναγνώστη από την «περιπέτεια» της ψυχής.

ISBN 9789605910723, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κουλιανός γεννήθηκε το 1968 στην Κάλυμνο.

Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, ενώ στο παρελθόν επί σειρά ετών ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ραδιόφωνο και την διαφήμιση.

Ποίηση γράφει από τα εφηβικά του χρόνια. Έχει συμμετάσχει κι έχει βραβευτεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και συμπεριληφθεί σε ανθολογίες ποίησης.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!