Η αναγνώριση του πραγματικού εαυτού

Στις δύσκολες ημέρες που περνούν οι άνθρωποι, αναρωτιούνται πολλάκις γιατί να τους συμβαίνουν διάφορα πράγματα, όπως αρρώστιες, προβλήματα καθημερινότητας και άλλα συμβάντα που συνήθως τα αποκαλούν «ατυχίες», όμως σύμφωνα με τους νόμους του σύμπαντος υπάρχει «η δράση και η αντίδραση» και ως εκ τούτου οι ίδιοι είναι που προκαλούν τις καταστάσεις στη ζωή τους, απομακρυνόμενοι από τη φύση, το Δημιουργό και απαρνούμενοι τη διττή τους υλική και Θεϊκή υπόσταση.

Έτσι λοιπόν όλα αυτά που αποκαλούν ατυχίες, είναι μηνύματα των καιρών για να αλλάξουν τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων και να συμπλεύσουν με τη ροή των γεγονότων, να αποδεχτούν με χαρά ό,τι έρθει κοντά τους, να μάθουν από τα λάθη τους και να γίνουν σοφότεροι στο πέρασμα του χρόνου, μέσω της αγάπης για τον εαυτό τους να αγαπήσουν τους άλλους ανθρώπους.

Ο Ελευθέριος Ζερβός ζει μέσα σε ψευδαισθήσεις, ακροβατώντας μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Όσο μεγαλώνει μέσα στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, ολοένα και η αυτοεκτίμηση του βυθίζεται στο ναδίρ και η ζωή του κυριαρχείται από θλίψη και μελαγχολική διάθεση. Η παιδική του ηλικία είναι αυτή που τον σημάδεψε σε αυτό τον κόσμο, καθώς ζούσε μακρυά από την πατρίδα. Η μεγάλη του ανάγκη για αρμονία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον καταβαραθρώθηκε μέσα από την επικράτηση πολεμικής ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης κρίσεων, με κορυφή τη δημιουργία ενός χαρακτήρα απόμακρου και αποστασιοποιημένου από την πραγματικότητα. Έτσι αναπτύσσεται ένας φαντασιόπληκτος κόσμος μέσα στον οποίο μαθαίνει να ζει και να μεγαλώνει, με τις επιθυμίες για τα υλιστικά επιτεύγματα να προσκρούουν στην σιδερόπορτα της φαντασίας, μένοντας απραγματοποίητες.

Παρά όμως την αρνητική προδιάθεση που τον διακατείχε, στη διάρκεια της ζωής του καταφέρνει να πετύχει κάποιους από τους σημαντικούς στόχους του, όπως να σπουδάσει σε ανώτατο επίπεδο, μια επιστήμη που έχει άμεση σχέση με το Περιβάλλον και τη φύση. Είναι φανερό τώρα πως ένας αόρατος φύλακας τον καθοδηγούσε πάντοτε σε ασφαλή ατραπό! Όμως παρά τα μικρά επιτεύγματα, η μελαγχολική διάθεση και ανησυχία για το μέλλον συνεχίζεται και γίνεται κατάθλιψη.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης η υγεία του κλονίζεται και τότε αποφασίζει να αρχίσει το μακρινό και ονειρικό ταξίδι της αναζήτησης του πεπρωμένου και της αληθινής του υπόστασης. Αρχικά αποφασίζει να απομακρυνθεί από την οικογένειά του και διαμένει μόνος σε ένα μικρό σπιτάκι, όπου αναζητεί την ηρεμία και το βηματισμό του, σα το μικρό παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα. Αρχίζει να αναπλάθει τον χαμένο εαυτό από την αρχή, μέσα στη σιωπή και την αρμονία κινήσεων. Η έμπνευση της στιγμής τον οδηγεί σε καλλιτεχνική δράση. Αρχίζει να ζωγραφίζει και να φτιάχνει καλλιτεχνήματα, τα ονομαζόμενα παζλ. Ιδιαίτερη χαρά τον διακατέχει όταν φιλοτεχνεί το παζλ τεσσάρων αγίων.

Αυτές οι στιγμές που περνά είναι μοναδικές και αφουγκράζεται τον χαμένο από παλιά εσωτερικό του εαυτό. Περνά επιτέλους στη δράση και σταματά να φαντασιώνεται για αυτά που θα ήθελε να κάνει. Οι μήνες περνούν και η ολοένα και αυξανόμενη ενασχόλησή του με το διαλογισμό αλλάζει τις ισορροπίες και όλα ξεκινούν από την αρχή. Η αισιοδοξία επιστρέφει και ο ψυχικός του κόσμος ξυπνά, όπου συναισθήματα γαλήνης και χαράς διανθίζουν τη ζωή του, μέσα από τη βίωση απλών καθημερινών πραγμάτων. Η ρήση «θέλω συν προσπαθώ» γίνεται το εφαλτήριο και ζει στο παρόν κάθε τι που συναντά και μαθαίνει να ρέει με την ενέργεια του σύμπαντος, με τη ροή των γεγονότων που διανθίζουν τη ζωή του! Μέσω του διαλογισμού έρχεται σε επαφή με τα στοιχεία της φύσης και μαθαίνει για πρώτη φορά πως αξίζει να ζούμε και να χαιρόμαστε που αναπνέουμε. Η χαρά της ζωής είναι από μόνη της το κίνητρο να προσπαθούμε και να ευχαριστούμε το Θεό για το δώρο της ενσάρκωσης.

Ειδικά εμείς οι Ελληνες που ζούμε σε αυτή την υπέροχη πατρίδα, με την τόσο μεγάλη ιστορία που μας ακολουθεί ως συλλογικό ασυνείδητο. Στην πορεία της ενασχόλησης με τα μεταφυσικά, γνωρίζει τη θεραπευτική ενεργειακή μέθοδο που καλείται «ρέικι» και σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του, το λευκό Φως τον περιβάλλει και σηματοδοτεί το δρόμο του στον πνευματικό ανήφορο. Η ζωή είναι πια αλλοτινή και βρίσκεται κάτω από την Σκέπη του Θεϊκού φωτός για πάντα, οι δυσκολίες σμιλεύουν το χαρακτήρα του Ελευθέριου και η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει επιμονή, υπομονή και μεγάλη πίστη στις Θεικές Δυνάμεις που τον καθοδηγούν, μέσα από τον ταπεινό αυτό δρόμο της πνευματικής ολοκλήρωσης και αναγνώρισης του πραγματικού εαυτού.

Μέσα από αυτό το «δρόμο» αναπτύσσονται σπουδαίες φιλίες και ξεπηδούν μικρά ταλέντα όπως η ενασχόληση με την ποίηση και τη ζωγραφική. Η επιμονή του να ασκείται με την προσευχή τον οδηγεί σε ασφαλή μονοπάτια όπου ξεδιπλώνει την αγάπη του για την τέχνη, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματά του. Η ζωγραφική ανοίγει τα κανάλια δημιουργικής ενέργειας και κατόπιν αρχίζει να εξιστορεί τα βιώματά του και αυτή γίνεται η πιο αγαπημένη ασχολία του! Ο καιρός περνά και μέσω του ρέικι συντονίζεται με την ενέργεια των Αρχαγγέλων και η εξ’ ουρανού βοήθεια γίνεται πραγματικότητα. Συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνος σε αυτό τον κόσμο, αλλά το αόρατο Ουράνιο στοιχείο είναι εδώ παρόν για άμεση βοήθεια και καθοδήγηση! Μέσα από τα μυστήρια, μαθαίνει να αναπνέει γνωρίζοντας τον εαυτό του όλο και περισσότερο, μέσα από τη ροή της ζωής, μερικές φορές με δύσκολο τρόπο.

Έτσι «συναντιέται με την σόμπα», όπου αυτή γίνεται το πολυτιμότερο αγαθό στον πνευματικό και υλικό του δρόμο! Η «σόμπα» αποτελεί την Άνωθεν βοήθεια σε αυτό τον κόσμο και οι διάλογοι που πλέκονται ενδυναμώνουν τον Ελευθέριο ο οποίος εδραιώνει την πίστη του στο Θεό και οι ανώτεροι στόχοι του αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Έτσι η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του γίνεται πραγματικότητα με επιτυχία και η χαρά του είναι απερίγραπτη!

Στην πλοκή της ιστορίας του, συναντά την Αλεξάνδρα, με την οποία περνούν στιγμές γλυκιάς και θεσπέσιας επικοινωνίας! Μα το πιο σημαντικό από όλα είναι η εσωτερική του εξέλιξη όπου μεταξύ άλλων εκπαιδεύεται να ξεπερνά τα καθημερινά εμπόδια με όσο το δυνατόν ανώδυνο τρόπο. Αυτή η εξέλιξη συντελείται κυρίως με τις περιπέτειες που βιώνει εν μέσω διαλογισμού. Αυτές είναι που καθορίζουν πια την αναγνώριση του πραγματικού εαυτού και συνάμα την καταβαράθρωση της πεποίθησης της μικρής αυτοεκτίμησης! Η ιστορία του πλησιάζει στο παρόν και τον βρίσκει να οδηγείται από τον ουράνιο φύλακα, έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία τους «εχθρούς» του από το βαθύ και σκοτεινό υποσυνείδητο. Θα ήταν πραγματικά πολύ ελπιδοφόρο, να προσευχόμαστε όλοι για ένα αύριο γεμάτο με αρμονία, αγάπη και κατανόηση των μηνυμάτων της ζωής!

ISBN 9781910714546, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ελευθέριος Ζερβός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε στο τμήμα Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994. Την περίοδο 2001 – 2002 παρακολούθησε επιτυχώς μαθήματα στη Διεύθυνση Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το χρονικό διάστημα 1999-2001 εργάστηκε στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), συγκεκριμένα στους Τομείς Ορυκτών Πόρων και Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, εμπειρία που σηματοδότησε την έναρξη της ενασχόλησής του με το μελετητικό αντικείμενο των σπουδών του. Από το 2001 έως και σήμερα, είναι μελετητής Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων Υποδομής, ως γεωλόγος-περιβαλλοντολόγος.

Η βαθιά του ανάγκη για την κατανόηση της ψυχολογίας του ανθρώπου, τον οδήγησε σε συνεχή αυτοπαρατήρηση σκέψεων και πράξεων, αλλά και στην παρακολούθηση σεμιναρίων αυτογνωσίας και θεραπευτικής.

Σήμερα ως εκπαιδευόμενος κατέχει τον 2ο βαθμό στην εναλλακτική θεραπευτική τεχνική ρέικι. Η συνεχής προσπάθεια αυτοβελτίωσης υπήρξε καταλυτική στην πορεία της ζωής του, γεγονός που τον οδήγησε σε δημιουργικά κανάλια και στην ανίχνευση του πραγματικού του εαυτού.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!