Ανατολή – Δύση

Ένα βιβλίο μικρό και γοητευτικό που περιλαμβάνει εννέα διηγήματα τα οποία χωρίζονται σε τρία μέρη. Οι τρεις πρώτες ιστορίες αναφέρονται στη ζωή και τις συνήθειες των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολής και ιδιαίτερα της Ινδίας. Οι τρεις επόμενες αναφέρονται στη Δύση και τη ζωή στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι τρεις τελευταίες αφορούν ανθρώπους που κατάγονται από την Ανατολή αλλά ζουν στη Δύση.

Ιστορίες απλές και καθημερινές, περιστατικά ιστορικά, δουλεμένα με τη φαντασία του συγγραφέα, αναφορές στο παρελθόν και το παρόν, ήρωες προβληματισμένοι, όλα αυτά συνθέτουν το πορτρέτο ενός κόσμου όπου άνθρωποι διαφορετικοί προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της σύζευξης Ανατολής και Δύσης.

Χρησιμοποιώντας μια γλώσσα απλή αλλά πλούσια σε λογοπαίγνια, ο Ρούσντι καταγράφει με τρόπο αστείο, ελαφρά ειρωνικό και προκλητικό αλλά μερικές φορές θλιβερό, με χιούμορ και ρεαλισμό, τον ιδεατό χωρισμό του κόσμου μας σε δύο πόλους. Ταυτόχρονα, θέτει ένα σημαντικό προβληματισμό για τον αναγνώστη: Την αναζήτηση μιας πολιτισμικής ταυτότητας σε μια κοινωνία πολυφυλετική και πολυπολιτισμική, όπου έρχονται σε επαφή άτομα διαφορετικής φυλής ή θρησκείας.

ISBN 9789602742815, έκδοση 1998

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαSalman Rushdie

Ο Σαλμάν Ρούσντι (Salman Rushdie) γεννήθηκε στη Βομβάη το 1947, μετανάστευσε στην Αγγλία το 1961 και σήμερα ζει στην Αμερική.

Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με σημαντικότατα βραβεία, όπως το Booker των Booker και το The Best of the Booker, που του απονεμήθηκαν για το μυθιστόρημα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ, ενώ ο ίδιος, το 2007, χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα της Αγγλίας για την προσφορά του στη λογοτεχνία. Τα έργα του Ρούσντι πάντα ξεσηκώνουν θύελλα κριτικών και συζητιούνται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΤΑΝΟΥ, που βραβεύτηκε το 1995 με το Whitbread Prize και το 1996 με το Ευρωπαϊκό Αριστείον Λογοτεχνίας, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ, που αποτέλεσε το εκδοτικό γεγονός του 1999, ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ, Ο ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ, ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ, που έχει τιμηθεί με τα βραβεία Whitbread και Premio Pedrocchi, ΠΑΡΑΦΟΡΑ, ΣΑΛΙΜΑΡ Ο ΚΛΟΟΥΝ, που ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2005, ΟΝΕΙΔΟΣ, που τιμήθηκε με το γαλλικό βραβείο Meilleur Livre Étranger, καθώς και Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!