Ανατρέποντας την Ιστορία

152 δημοφιλείς μύθοι καταρρέουν

Η Ιστορία είναι γεμάτη μύθους, θρύλους, χαλκεύματα, παραπληροφόρηση, παρανοήσεις και… το ανάλογο φολκλόρ. Αν όλα αυτά αποτελούν σκόπιμα κατασκευάσματα ή έχουν διαμορφωθεί εντελώς τυχαία, αυτό επαφίεται στην κοινή λογική ή στην φαντασία.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους που πέρασαν στην λαϊκή συνείδηση ως πραγματικά γεγονότα, από την εποχή των μεγάλων επαναστάσεων, της Αμερικανικής Επανάστασης, της Γαλλικής Επανάστασης, των δύο παγκοσμίων πολέμων, και όχι μόνον.

Είναι ένα βιβλίο που συνδέει όλα τα κομμάτια του ιστορικού και πολιτικού παζλ των λαών, αποκαλύπτοντάς μας πόσο βαθιά νυχτωμένοι είμαστε και πόσο εύκολα τσιμπάμε το δόλωμα του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης.

ISBN 9789605364939, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Οι Εντ Ράινερ (Ed Rayner) και Ρον Στάπλεϊ (Ron Stapley) είναι καθηγητές Ιστορίας, με πολλά χρόνια διδακτικής πείρας σε κολέγια, ενώ έχουν χρηματίσει διευθυντές του Βρετανικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με θητεία στην επιλογή θεμάτων και την βαθμολόγηση των υποψηφίων φοιτητών.

Ο Εντ Ράινερ είναι  συγγραφέας του βιβλίου  International Affairs, βιβλίο στο οποίο βασίστηκε σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ.

Ο Ρον Στάπλεϊ είναι συγγραφέας επίσης του βιβλίου Britain 1900-1945.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!