Ανταπόκριση από τη Ραμάλα

Μια ισραηλινή δημοσιογράφος στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Η Ισραηλινή δημοσιογράφος Αμίρα Χας, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Χαάρετς, καταγράφει την καθημερινή ζωή και τα δεινά των Παλαιστινίων στα Κατεχόμενα Εδάφη, σε μια σειρά άρθρων της που δημοσιεύτηκαν από το 1997 ως το 2002.

Εγκατεστημένη από το 1997 στη Ραμάλα (και νωρίτερα στη Γάζα), η Αμίρα Χας επέλεξε να ζήσει από κοντά τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τις συμφωνίες του Όσλο και τη δεύτερη Ιντιφάντα: «Ήθελα να δω τι σημαίνει να ζεις με απαγόρευση κυκλοφορίας, να ζει με το φόβο ενός στρατιώτη. Ήθελα να μάθω πώς είναι να είσαι Ισραηλινός υπό ισραηλινή κατοχή».

ISBN 9789607872265, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αμίρα Χας (Amira Hass), κόρη επιζώντων του Ολοκαυτώματος, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1956 και σπούδασε ιστορία στην Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην ημερήσια εφημερίδα Χαάρετς το 1989. Είναι η μόνη ισραηλινή δημοσιογράφος που επέλεξε να ζήσει στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανάμεσα στους ανθρώπους για τους οποίους γράφει.

Η ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά της την έχει αναδείξει σε εμβληματική μορφή της ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και της έχει εξασφαλίσει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή.

Έχει τιμηθεί με το Παγκόσμιο Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου (UNESCO 2003) και το Βραβείο Άννα Λιντ 2004.

Το 2000, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου την συμπεριέλαβε μεταξύ των «50 Ηρώων της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας» για την περίοδο 1950-2000.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!