Άνθρωπος, αυτός ο δρομέας

Μόνο µια διάνοια θα µπορούσε να χωρέσει χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ύπαρξης σε λίγες µόνο σελίδες και να δηµιουργήσει ένα πραγµατικό έπος σε 5 µόνο µέρες. Ένα ανθρώπινο έπος, µια καταιγιστική περιπέτεια για την αιώνια µάχη µεταξύ ανθρώπου και µηχανής.

Εµπνευσµένος από τη θρυλική µονοµαχία στο σκάκι του Γκάρι Γκασπάρωφ µε έναν υπερεξελιγµένο υπολογιστή, τα κατορθώµατα του υπερµαραθωνοδρόµου Κωσταντίνου Καρνάζη και την ταινία ο «Εξολοθρευτής», ο «πολεµοχαρής» συγγραφέας βρίσκει την αφορµή για να περιγράψει µια ακόµη µεγάλη µάχη ανάµεσα σε δύο αντίπαλους που αρνούνται να το βάλουν κάτω για τον οποιοδήποτε λόγο.

Τίποτα σε αυτό το συγκλονιστικό έργο δεν είναι µε µέτρο. Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο τσουνάµι υπερβολής σε µια υπερπεριπέτεια, για έναν υπεραγώνα δύο υπεραντιπάλων που υπερµονοµαχούν µέσα από µια υπερσυγκηνιτική, υπερηρωική, υπερεπική, υπερφαντασµαγορική, υπερπεριγραφική, υπεραναµέτρηση.

Μπροστά σε αυτήν την υπερεπίθεση, όλες οι άµυνες του αναγνώστη υπερσαρώνονται. Ο ίδιος µπαίνει «µε τα χίλια» µέσα στην ιστορία και ζει το κάθε δευτερόλεπτο, νιώθει την κάθε αγωνία, δίνει κι αυτός το αίµα του, χύνει και αυτός τον ιδρώτα του χωρίς να πάρει την παραµικρή ανάσα. Ο συγγραφέας τον κάνει έρµαιό του, του παίρνει το µυαλό και την ψυχή, αλλά στο τέλος του τα δίνει όλα πίσω στο δεκαπλάσιο.

ISBN 9786185164089, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κατσούλας γεννήθηκε στις 16-2-1981, στην Αθήνα, και τελείωσε το τεχνικό λύκειο Ν. Ιωνίας σαν πολύ µέτριος µαθητής. Σπούδασε για έναν χρόνο σκηνοθεσία στη σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και θεωρείται ένας από τους µεγαλύτερους συλλέκτες στην κινηµατογραφική µουσική.

Φύση ιδιόρρυθµη, πότε µελαγχολική και µοναχική και πότε έντονη και παθιασµένη. Ο πολύ δύσκολος και εριστικός χαρακτήρας και η εκκεντρική προσωπικότητά του, του δηµιούργησαν πολλά προβλήµατα στους χώρους δουλειάς µε αποτέλεσµα ν’ αλλάξει πολλές δουλειές. Έχει εργασθεί σαν µικροπωλητής σε γυναικεία καλλυντικά στους δρόµους της Αθήνας, σαν πλασιέ ιατρικών βιβλίων, σαν χρηµατοοικονοµικός σύµβουλος στην O.V.B., σε συνεργείο αυτοκινήτων, σε εργοστάσιο αλουµινίων, σε περίπτερο, στην τηλεόραση σαν φροντιστής στο «Βέρα στο δεξί», στα καλλιστεία Miss Ύδρα, στο θέατρο στις παιδικές παραστάσεις – Ο µικρός πρίγκιπας, Μόµο και οι Μάγοι του χρήµατος – όλες του Χρήστου Κόκκινου, σε φυλλάδια, λαντζιέρης σε catering και βοηθός σερβιτόρου σε καφετερίες και εστιατόρια της Αθήνας.

Ο δύστροπος και επιθετικός του χαρακτήρας και οι ψυχολογικές του µεταπτώσεις είναι κάτι το οποίο φαίνεται και στα έργα του, καθότι κανένας χαρακτήρας δεν είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είναι άνθρωποι που ή έχουν τα πάντα ή δεν έχουν τίποτα. Ή αγωνίζονται για να αποκτήσουν τα πάντα ή αγωνίζονται για να ξεφύγουν από τον πάτο.

Ο Κατσούλας στα βιβλία του περιγράφει µια µάχη. Έναν πόλεµο. Είναι η µάχη «των σκλάβων» απέναντι στους καταπιεστές τους. Σε αυτή όµως τη µάχη δεν τον ενδιαφέρει η νίκη ή η ήττα. Αυτό περνάει πολλές φορές εκτός κάδρου. Εκείνο που τον νοιάζει είναι ο αγώνας που δίνει ο καθένας. Με τι όπλα πολεµάει, πώς πολεµάει, τι σκέπτεται, τι νοιώθει, τι ονειρεύεται, τι ελπίζει…

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!