Η απληστία του φωτός

Παραλαμβάνω όστρια από ένα σγουρό κυματάκι που έσκασε στην πόρτα μου με την ευλυγισία των σπάνιων αρωμάτων ωσάν υπαινιγμός παράδεισου για να ζηλέψει η στεριανή μου φύση.

Σε λίγο, πάλι τα γήινα μού κλείνουνε ως και την τελευταία χαραμάδα περιέργειας. Ξεφεύγουν μόνο κομματιασμένες λέξεις σε συλλαβές – ελεήμων αυτοχειρία: να μη γίνουνε κραυγές.
Αφού μας κάνει μια χαψιά το σύμπαν όπου κι αν τρέχουμε πέφτω ευτυχία στην αγκαλιά σου που με γλιτώνει απ’ την ακροβασία άλλης μιας προοπτικής.

Μες στο χορό των άστρων παιδιά θα φύγουμε με τη χαρά και με τις λύπες αγκαλιά.

Και τις καρδιές σπασμένες. Και, πάλι, φυσάει πολύ λιγότερα απ’ όσα υπονοώ…

ISBN 9789606041136, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νανά Τσόγκα έχει μεταφράσει πολλά έργα αγγλόφωνων και γερμανόφωνων δημιουργών: Ποίηση, πεζογραφία, φιλοσοφία, κριτικά δοκίμια, κοινωνικοπολιτικές μελέτες, μεταξύ των οποίων «Marx-Lenin-Mao: Πρόσωπο & Επανάσταση», «Jack London: Γραφείο δολοφονιών Ε.Π.Ε.» (Πλέθρον), «Erich Fromm – D.T. Suzuki: Ζεν, Βουδισμός και Ψυχανάλυση» (Μπουκουμάνης). «Max Horkheimer: H Φιλοσοφία και το Έργο του – Η Σχολή της Φρανκφούρτης» (Πλέθρον), «Teresa Tomlinson: Στον Αφρό των Κυμάτων» (Πατάκης) κ. ά.

Κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά περιοδικά (και στο δικό της βραχύβιο και εξαντλημένο «Πανσέληνος»).

Κάνει θέατρο (σπάνια) και εκπομπές στο ραδιόφωνο κάθε μέρα. Η «Χαριστική αναβολή» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!