Από τα Λιόσια στον Κολωνό

Η παρούσα διήγηση αποτελεί μια νωπογραφία της δεκαετίας του ΄40. Μια νωπογραφία χωρίς τις κλασικές αποχρώσεις του μαύρου. Χωρίς να τις αρνείται, τις αποσύρει στο βάθος από το οποίο αναδύονται τα φωτεινά χρώματα που κυριαρχούν στη σφριγηλότητα της ζωής που αναπηδά πολύχρωμη από το μελανό. Σαν τ’ αστέρια που λάμπουν μέσα στην άβυσσο τη μελανή, σαν ζωοδότες γραφικοί, συναρπαστικοί και αναίτιοι.

Όσο κι αν εκπλήττει, αυτή είναι η ζωή που έζησα και την ανακαλώ σαν ταξίδι στη δεκαετία του ΄40. Για να φανεί πώς έβλεπα εγώ τους άλλους, τότε μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, και πώς τους βλέπω τώρα.

ISBN 9786185164379, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Στέφανος Γεωργακόπουλος είναι Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ και ομότιμο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Χρημάτισε ανώτατο στέλεχος επιχειρήσεων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, τον οποίο εκπροσώπησε σε πολλές επιτροπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δημοσίευσε πολλά άρθρα, σε εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως, για θέματα οικονομικής και επιχειρηματικής ηθικής.

Από το 1975 και μετά, ενδιαφέρθηκε περισσότερο για τη φιλοσοφία των φυσικών επιστημών και την άρρηκτη σχέση τους με την εξέλιξη της κοινωνικής συμπεριφοράς. Ασχολήθηκε με την ποίηση και έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!