Απόφαση απόβαση

Τα τραγικά γεγονότα της εισβολής στην Κύπρο, από την τουρκική σκοπιά.

Στις 20 Ιουλίου 1974, ολόκληρος ο Ελληνισμός παρακολούθησε εμβρόντητος μια από τις μεγαλύτερες, στη σύγχρονη ιστορία του, εθνικές συμφορές. Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν σ’ ένα νησί με ογδόντα τoις εκατό ελληνικό πληθυσμό και με όλη την αγριότητα που συνεπάγεται ο πόλεμος και το μίσος αιώνων προχώρησαν και κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος του νησιού αυτού.

Δέκα χρόνια τώρα γίνεται λόγος για το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου, χωρίς να διαφαίνονται προοπτικές για κάτι τέτοιο.

Έτσι, ο κάθε Έλληνας που βλέπει με αίσθημα ταπείνωσης και ανησυχίας τα όσα σοβαρά επιτελούνται εις βάρος του Ελληνισμού -γιατί, το επαναλαμβάνουμε, στην Κύπρο κατοικούν 500.000 άνθρωποι που μιλούν και γράφουν ελληνικά, που ζουν σύμφωνα με τις ελληνικές παραδόσεις και τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, που οι ελληνικές ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων- κάθε Έλληνας, λοιπόν, που ενδιαφέρεται για τα εθνικά δίκαια, είναι φυσικό ν’ αναρωτιέται πότε θα πέσει κάποιο φως σ’ αυτή τη ζωτική, για το έθνος, υπόθεση.

Μέχρι ν’ αποφασίσουν όμως αυτοί που κρατάνε τους φακέλους καλά κλειδωμένους στα συρτάρια τους να μας διαφωτίσουν, είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε όπου μπορούμε μήπως μάθουμε κάτι παραπάνω από τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν.

ISBN 9608094376, έκδοση 1984

Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!