Η αράχνη που δεν ήξερε να υφαίνει

Τέσσερα θεατρικά παραμύθια περιλαμβάνει η συλλογή της Κατερίνας Μουτσάκη υπό τον τίτλο Η αράχνη που δεν ήξερε να υφαίνει που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, σε εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα.

Πρόκειται για ευρηματικά και διδακτικά παραμύθια, που μεταδίδουν κέφι, γνώσεις και χαρά στους μικρούς αναγνώστες. Παράλληλα, αποτελούν σημαντικό εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Στο πρώτο παραμύθι πρωταγωνιστεί η Χαχούλα, μία μικρή αράχνη που αρνείται να μάθει να υφαίνει, γιατί έχει άλλα όνειρα για τη ζωή της.

Η δεύτερη ιστορία διαδραματίζεται σε μια αυλή, όπου ο εγωιστής κισσός προσπαθεί να φτάσει στον ουρανό και περιφρονεί τον μικρούλη βασιλικό.

Στο τρίτο παραμύθι, ο Μένος –παιδί του χωριού– ονειρεύεται στην κουφάλα μιας ελιάς να κάνει καριέρα στο θέατρο. Θα γνωρίσει την Μένη, ένα κορίτσι της πόλης που κάνει διακοπές στο χωριό. Τα όνειρά τους μπερδεύονται ανάμεσα σε ύπνο και… ξύπνιο!

Στο τέταρτο παραμύθι, ο αχινός και η πεταλίδα, που παινεύονται για την ομορφιά και τη φωνή τους, πιάνονται στα δίχτυα του ψαρά. Η ψαριά προορίζεται για το τραπέζι γενεθλίων του θεού Ποσειδώνα. Ο αχινός και η πεταλίδα καταλαβαίνουν ότι ούτε ο εγωισμός ούτε η ομορφιά τους, μπορούν να τους βοηθήσουν. Άραγε, θα αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που θα τους δώσει ο Ποσειδώνας;

ISBN 9786185095277, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Κατερίνα Μουτσάκη γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, αλλά μεγάλωσε σ’ ένα ορεινό χωριό των Χανίων, στις ρίζες των Λευκών Ορέων, τους Λάκκους.

Το όνειρό της ήταν να γίνει δασκάλα, τελικά όμως εργάστηκε από 18 ετών ως εργαλειοδότρια με την ιδιότητα του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Ο επαγγελματικός της χώρος μπορεί να την κατέκτησε, καθώς προσέφερε στον άνθρωπο, ωστόσο το όνειρό της έμεινε ζωντανό. Όπως λέει μια παροιμία: Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος εμφανίζεται. Έτσι, με αφορμή το σεμινάριο Θεατρικό Εργαστήρι – Ανεβάζω το δικό μου έργο, το μαγικό χέρι της καθηγήτριας τράβηξε την κουρτίνα του μυαλού της και αποκάλυψε την «χώρα» τής φαντασίας της.

Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!