Αθηναϊκό μπλουζ

Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς του Στράτου Γαζή.

«Τόσο γλυκιά, τόσο οικεία, ψύχραιμη… Κόντευα να ξεχάσω ότι με είχε καλέσει εκεί για να συζητήσουμε πώς θα σκοτώσω τον άντρα της».

Ο Στράτος Γαζής δεν θέλει να τον αποκαλούν επαγγελματία δολοφόνο. Είναι φροντιστής. Φροντίζει για πράγματα που λέγονται ψιθυριστά. Που όσοι τα ξεστομίζουν, ως εντολές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά γι’ αυτά και δεν θέλουν έπειτα να ξέρουν τι συνέβη και πώς. Θέλουν μόνο να μάθουν ότι η δουλειά ολοκληρώθηκε. Ο Στράτος είναι ο άνθρωπός τους, αλλά με μία προϋπόθεση: πρέπει η έρευνά του να έχει αποδείξει ότι ο στόχος του αξίζει να πεθάνει.

Καθώς γύρω του η κρίση αλλάζει τα πάντα στη χώρα, ο Στράτος βρίσκεται μπλεγμένος ανάμεσα στον πιο αγαπητό δικηγόρο της Ελλάδας και στην πανέμορφη γυναίκα του, ηθοποιό και μοντέλο. Και οι δύο θέλουν να τον προσλάβουν, αλλά ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια;

Με τη βοήθεια των τριών αγαπημένων παιδικών του φίλων, του Ντραγκ, αστυνομικού του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Μαρίας, που είναι ο μεγάλος έρωτας και των δυο τους, και της Τέρι, μιας τρανσέξουαλ πόρνης πολυτελείας, ο Στράτος θα ανακαλύψει πως η αλήθεια, σε διαλυμένους έρωτες και οικογένειες με πολλά μυστικά, είναι μια πολύ σχετική υπόθεση…

ISBN 9789601672281, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε το 1974, στα Χανιά. Για το θεατρικό του έργο Σύστημα ρολόι βραβεύτηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2007 και για το θεατρικό του έργο Όταν ήταν ευτυχισμένος βραβεύτηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το θεατρικό του έργο Χωρίς εσένα ανέβηκε τον Μάιο του 2008 στο θέατρο «Αμόρε» στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Φρύνης Λάλα, με πρωταγωνιστές τους: Γιάννη Λεάκο, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Νίκο Σάμπαλη και Δανάη Σκιάδη. Το θεατρικό του έργο Κρητηΐς ανέβηκε το 2001 ως συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και του Δήμου Χανίων, σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου.

Άλλα θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί και βραβευτεί στην Αμερική (Νέα Υόρκη και Ντάλας) και στην Αγγλία, κι έχουν εκδοθεί στον Καναδά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!