Αθώων αίμα

«Ελεύθερος Μωριάς» 1943-44

Ο κανόνας που λέει ότι «η Ιστορία γράφεται από τους νικητές και τους ισχυρούς» έχει τις εξαιρέσεις του, με πιο κτυπητή την Ελληνική Ιστορία της δεκαετίας του ’40, την οποίαν πέτυχε να «γράψει» και να επιβάλει η Αριστερά. Με την πέννα εκατοντάδων αριστερών ιστοριογράφων, τα γεγονότα της Αντίστασης και του Κατοχικού Εμφύλιου αλλοιώθηκαν και εξωραΐστηκαν και άλλα αποσιωπήθηκαν ή αναστράφηκαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να διδάσκεται μια κατασκευασμένη, φανταστική ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης.Αθώων αίμα 2

Μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, τον Σεπτέμβριο του 1943, το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου ονομάστηκε ψευδεπίγραφα «Ελεύθερος Μωριάς», παρά το ότι τους 12 μήνες που ακολούθησαν βίωσε τη διπλή Κατοχή των Γερμανών και των κομμουνιστών και είδε να χύνεται και από τους δυο πολύ αίμα αθώων παιδιών της.

Ο συγγραφέας με τόλμη, συνέπεια, διαύγεια και ιστορική ακρίβεια περιγράφει τα πραγματικά γεγονότα αυτής της περιόδου στον «Ελεύθερο Μωριά», αποκαλύπτοντας οδυνηρές και συγκλονιστικές αλήθειες για την προδοτική και εγκληματική δράση των ηγετικών στελεχών της Αριστεράς και των οργάνων τους.

ISBN 9789605224356 – πρώτος τόμος, έκδοση 2016

ISBN 9789605224363 – δεύτερος τόμος, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ιωάννης Μπουγάς γεννήθηκε το 1945, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο.

Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός.

Έλαβε πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά, στα πανεπιστήμια Concordia (Μόντρεαλ, Κεμπέκ) και Queen’s (Κίνγκστον. Οντάριο), στον τομέα της Στατιστικής και ειδίκευση στις μεθόδους μέτρησης και βελτίωσης της Ποιότητας και της Παραγωγικότητας. Είναι λέκτορας Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ, και στο παρελθόν έχει διδάξει και στα πανεπιστήμια McGill του Μόντρεαλ και Queen’s του Κίνγκστον στον Καναδά.

Εργάσθηκε στην Εταιρία Bell Canada, από όπου το 2005 συνταξιοδοτήθηκε από τη θέση του Διευθυντή Στατιστικών Μελετών. Από τότε, ο Δρ. Μπουγάς ασχολείται με τη μελέτη της Ιστορίας και την ανάλυση της τρεχούσης επικαιρότητας. Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού, και ομιλεί στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από τον Αύγουστο του 2007 έχει εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Καναδική Ώρα του Antennasatellite που αναμεταδίδει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Αντέννα στον Καναδά. Στο πρόγραμμά του, σχολιάζει οικονομικά, πολιτικά και ιστορικά θέματα από την Ελληνική, Καναδική και παγκόσμια σκηνή.

Το 2006 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του Η φωνή της ειρήνης, από τις Εκδόσεις Ερωδιός. Είναι μια μαρτυρία του παιδομαζώματος που εφάρμοσε το 1948 το ΚΚΕ για Ελληνόπουλα από τις ακριτικές περιοχές, και μια ζωντανή περιγραφή της ομηρίας κατοίκων χωριών της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, καθώς και της ζωής και μεταχείρισής τους στις Λαϊκές Δημοκρατίες, από την εξόριστη ηγεσία του ΚΚΕ.

Το 2009 εκδόθηκε το δεύτερο ιστορικό έργο του, με τίτλο Ματωμένες Μνήμες 1940-45 και υπότιτλο Κόκκινη Τρομοκρατία, Κατοχικός Εμφύλιος, Κόκκινη Απελευθέρωση, Λευκή Τρομοκρατία στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο (Γαργαλιάνοι – Καλαμάτα – Μελιγαλάς – Πύλος – Πύργος), βασισμένο σε εκτεταμένη βιβλιογραφία, αλλά κυρίως σε μαρτυρίες αυτοπτών και άλλο πρωτογενές υλικό.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!