Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα

Μια τρυφερή ιστορία σε comic album. Το βιβλίο – κόμικ της Ζιλί Μαρό (Julie Maroh) βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ βιβλίου και κόμικ και από πολλούς κριτικούς. Το 2013 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, αποτελώντας τη βάση του σεναρίου για την ταινία Η ζωή της Αντέλ, που βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2013 (σκηνοθεσία Αμπντελατίφ Κεσίς, πρωταγωνίστριες: Αντέλ Εξαρ- χόπουλος και Λεά Σεϊντού).

Η εικονογραφημένη ιστορία που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη είναι ένα comic album με όμορφο σχέδιο, δυνατά συναισθήματα και πλοκή: Η ζωή της Κλεμεντίν ανατρέπεται την ημέρα που συναντά την Έμμα, μια κοπέλα με γαλάζια μαλλιά, που τη βοηθά να ανακαλύψει όλες τις όψεις της επιθυμίας και να αντιμετωπίσει τα επικριτικά βλέμματα των άλλων. Ένα τρυφερό και ευαίσθητο διήγημα.

ISBN 9789606750847, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ζιλί Μαρό (Julie Maroh) είναι Γαλλίδα, δημιουργός και σχεδιαστής comics.

Το πιο γνωστό έργο της είναι το άλμπουμ – βιβλίο Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα, το οποίο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη (2013). Το έργο της Ζιλί Μαρό έχει διακριθεί με πολλά βραβεία, όπως το Βραβείο Νέου Δημιουργού 2008, Quinzaine BD de Bruxelles, το Βραβείο Νέου Συγγραφέα 2010, Salon de la BD et Arts graphiques, Roubaix, το Βραβείο Κοινού 2011 του φεστιβάλ κόμικ Festival international d’ Angoulême, το Βραβείο Καλύτερου Άλμπουμ 2011, Festival de la BD d’ Alger και άλλα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!