Το χάρισμα της βροχής

Στο «Μαργαριτάρι της Μαλαισίας», το εξωτικό νησί Πενάνγκ, ο δεκαεξάχρονος Φίλιπ Χάττον είναι ένα μοναχικό παιδί, ενώ η διπλή του καταγωγή -μισός Άγγλος, μισός Κινέζος- τον δυσκολεύει ακόμα περισσότερο μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει το Χαγιάτο Έντο. Για πρώτη φορά στη ζωή του ανακαλύπτει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικειότητας και μια απροσδόκητη φιλία ξεκινά ανάμεσα σε αυτόν και τον Ιάπωνα διπλωμάτη. Ο Φιλίπ ξεναγεί τον καινούριο του φίλο στο αγαπημένο του νησί και ο Χαγιάντο ως αντάλλαγμα τον μυεί στην πειθαρχία της πολεμικής τέχνης Αϊκίντο.

Όμως θα πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της γνώσης. Ο αινιγματικός Έντο, πειθαρχημένος από όρια που ο ίδιος έχει θέσει στον εαυτό του, όταν οι Ιάπωνες εισβάλλουν στη Μαλάγια, απειλώντας την οικογένεια του Φίλιπ και ό,τι αγαπά πραγματικά, διαπιστώνει ότι ο έμπιστος Δάσκαλός του -στον οποίο είναι απόλυτα αφοσιωμένος- κρύβει ένα ολέθριο μυστικό. Ο Φίλιπ ρισκάρει τα πάντα σε μια προσπάθεια να προστατέψει αυτούς που έχει θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο και να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι.

Μέσα από μια θαυμάσια αφήγηση γεμάτη εξωτικές και σαγηνευτικές εικόνες, ήχους και αρώματα από ένα μαγικό κόσμο, ο Ταν Τουάν Ενγκ συνθέτει μια βασανιστική ιστορία προδοσίας, βαρβαρότητας, θάρρους και μιας αγάπης ανίκητης στο χρόνο.

ISBN 9789606998195, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ταν Τουάν Ενγκ γεννήθηκε στην Πενάνγκ αλλά έχει ζήσει σε πολλές περιοχές της Μαλαισίας.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εργάστηκε ως δικηγόρος σε μια από τις πιο μεγάλες νομικές εταιρείες της Κουάλα Λουμπούρ.

Έχει εκπαιδευθεί στην τέχνη του αϊκίντο και είναι φανατικός υπέρμαχος της συντήρησης των κτηρίων παγκόσμιας κληρονομιάς. Έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ταξιδεύοντας στη Νότια Αφρική.

Μένει στο Κέιπ Τάουν, γράφοντας το δεύτερο βιβλίο του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!