Χωρίς αντίο

Ελλάδα 1936. Ο Άγγλος διπλωμάτης Χιου και η σύζυγός του μετατίθενται στην Αθήνα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η μαγευτική ζωή της πρωτεύουσας συγκινεί τον Χιου, όχι όμως και τη δυναμική, αντισυμβατική του γυναίκα. Η Έβενλυ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο ζωής με τα ατελείωτα πάρτι και τις κοινωνικές εκδηλώσεις και αισθάνεται ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Επαγγελματικοί λόγοι θα οδηγήσουν το ζευγάρι στην Κρήτη και θα τους φέρουν πιο κοντά στο παρελθόν της οικογένειας του Χιου. Η Έβενλυ ερωτεύεται τον τόπο και τους κατοίκους του, κι ενώ ο Χιου θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στην πρωτεύουσα, εκείνη αποφασίζει να παραμείνει στο νησί και να επιδιορθώσει το ετοιμόρροπο σπίτι τους.

Δειλά-δειλά θα έρθει σε επαφή με τους ντόπιους και θα καταφέρει με τον καιρό να κερδίσει τη συμπάθειά τους και τη φιλία τους. Η Ανθή και ο Χρήστος θα γίνουν οι πολύτιμοι σύμμαχοί της σ’ αυτή τη νέα ζωή.

Τα σκούρα σύννεφα του πολέμου, όμως, πυκνώνουν έντονα στον ορίζοντα και το νησί μέλλει σύντομα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, βίας και αιματοχυσίας. Για την Έβενλυ, τους φίλους της και την οικογένειά της, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής τους.

ISBN 9789603644262, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

H Brenda Reid διετέλεσε βραβευμένη επιμελήτρια σεναρίων στο BBC και στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής δραματουργίας (Head of Drama) στο τηλεοπτικό δίκτυο Anglia Television, όπου συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Rose Tremain, Alan Bennett, Jilly Cooper, P.D. James, Fay Weldon και Lynda La Plante.

Ήταν επίσης εκτελεστική παραγωγός της ιδιαίτερα δημοφιλούς και πολυσυζητημένης σειράς Ballykissangel.

Τώρα η Brenda μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα ουαλικά σύνορα, τα σπίτια των παιδιών της στο Λονδίνο και την Κρήτη.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Χωρίς Αντίο και Το Παιδί του Ουρανού.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!