Το χρέος της άνοιξης

Ο υπαινιγμός βρίσκεται σε απ’ ευθείας σύνδεση με την άρνηση και μ’ αυτά τα ποιήματα επιχειρείται μια απόδοση της οφειλής. Μια Άνοιξη παλιά έχει την ευθύνη. Η αδικία προκαλεί ανισορροπία κι αυτή το μεγάλο κενό που κουβαλάς για πάντα στη ζωή σου.

Έρχεται κάποτε μια μέρα, έστω αργά, που ανοίγει ο ουρανός και ψηλαφείς το χαμένο κορμί. Τα αδύνατα γίνονται δυνατά και το ποίημα ξεπηδάει αυτόματα. Όχι το συμβατό που δεν προσφέρει τίποτε καινούργιο και που συντηρεί καταστάσεις αλλά το υπερβατό, που σου ανοίγει έναν άλλο πρωτοδημιούργητο κόσμο. Η κάθε λέξη ή κι ο κάθε στίχος αναπτύσσει μια ξεχωριστή δυναμική, αυτό που αποκαλούμε δυναμική της λέξης στον ποιητικό λόγο.

Κι εκεί που φαίνεται πως δεν υπάρχει ειρμός, μια προσεκτικότερη όμως ματιά σου αποκαλύπτει ένα μεγάλο συνειρμό. Ο χώρος και ο χρόνος έχει βέβαια τη σημασία του και η αποκάλυψη τις διαστάσεις της. Σκοπός είναι να μη βουλιάζει κανείς και αν βγάλεις από μέσα σου με λέξεις ακριβώς ό,τι σε βαραίνει, τότε δημιουργείς νέα ζωή και νέα τέχνη και δεν επαναλαμβάνεις τα ίδια…

ISBN 9789606060076, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος (Αναγνώστου) Αναγνωστόπουλος, ηπειρωτικής καταγωγής, από τη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, με σπουδές Φιλολογίας και Βυζαντινής Ποίησης, εργάστηκε στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία. Ζει κατά περιόδους σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Κύπρο και Νότιο Γαλλία (Aix-en-Provence).

H σχέση του με την ποίηση ξεκινά από πολύ παλιά, όταν διάφορα περιοδικά φιλοξενούσαν περιστασιακά στίχους του. Όσο περνούν τα χρόνια, η δραστηριότητά του εντείνεται και αρκετά ποιήματα δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!