Η χρονιά της έκλειψης

«Η ζωή μου τέλειωσε στα τριάντα τρία μου χρόνια, σαν τη ζωή του Χριστού». Αυτό σκέφτεται η Χάιμπα, καθώς περιφέρει την ολοστρόγγυλη κοιλιά της στους δρόμους του Παρισιού κι ενώ την καταδιώκουν οι οδυνηρές αναμνήσεις του παρελθόντος.

Η Αλγερία είναι πια μακριά, κι όμως, κάθε μέρα που περνάει της θυμίζει τη φρίκη εκείνων των ημερών. Το καλοκαίρι του 1999, η έκλειψη του ηλίου είναι το επίκεντρο όλων των συζητήσεων στη Γαλλία.

Για τη Χάιμπα, η έκλειψη του ηλίου είναι κάτι παραπάνω: είναι η κατάρρευση της παλιάς της ζωής και η αναγέννησή της. Καθώς νιώθει την καρδούλα στα σωθικά της να χτυπάει ολοένα και πιο δυνατά, η Χάιμπα θα προσπαθήσει να αποδεχτεί τον πόνο του παρελθόντος και το φόβο του παρόντος, να ξεχάσει και να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή.

ISBN 9789602747179, έκδοση 2003

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λατίφα Μπεν Μανσούρ γεννήθηκε το 1950 σε μια μικρή πόλη της Αλγερίας. Σήμερα ζει στο Παρίσι όπου διδάσκει γλωσσολογία και επικοινωνία.

Το Η χρονιά της έκλειψης είναι το τρίτο της μυθιστόρημα, με το οποίο η Αλγερινή συγγραφέας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ικανότητά της να περνάει με αριστουργηματικό τρόπο από το παρελθόν στο παρόν και να γοητεύει τον αναγνώστη. Στο μυθιστόρημα αυτό, η Λατιφά Μπεν Μανσούρ μας δίνει μια συνταρακτική μαρτυρία για τη δυστυχία στην Αλγερία και την απόγνωση των γυναικών, αλλά και τη δύναμη της ζωής που βγαίνει από την κοιλιά τους και αψηφά το θάνατο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!