Το χρονικό του έρωτα

Όλοι γνωρίζουμε τη μέθη και τον ενθουσιασμό των πρώτων σταδίων του έρωτα. Όμως, τι ακολουθεί; Στο Εδιμβούργο, δύο άνθρωποι, ο Ραμπί και η Κέρστεν, ερωτεύονται. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά, όμως δεν υπάρχει μακροχρόνια σχέση που να υπακούει έτσι απλά στο «κι έζησαν αυτοί καλύτερα».

Το Χρονικό του έρωτα είναι ένα μυθιστόρημα που διερευνά τι συμβαίνει μετά τη γέννηση του έρωτα, τι χρειάζεται για τη διατήρησή του και τι συμβαίνει στα αρχικά ιδανικά κάτω από την πίεση της συνηθισμένης ύπαρξης.

Με φιλοσοφική εμβρίθεια και ψυχολογική οξύνοια, ο Αλαίν ντε Μποττόν δείχνει ότι τα ρομαντικά μας όνειρα ίσως τελικά να μας βλάπτουν σοβαρά και διερευνά τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Το συμπέρασμα, όπως ανακαλύπτουν σταδιακά οι χαρακτήρες, είναι πως ο έρωτας δεν αποτελεί «έναν ενθουσιασμό» αλλά μάλλον μία «δεξιότητα» που την αποκτάμε σταδιακά και συχνά οδυνηρά…

ISBN 9789601667584, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αλαίν ντε Μποττόν (Alain de Botton) γεννήθηκε το 1969 στη Ζυρίχη και ζει στο Λονδίνο. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες με εξαιρετική επιτυχία. Είναι συγγραφέας μεταξύ άλλων των: «Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου» (2002), «Μικρή φιλοσοφία του έρωτα» (2003), «Περί του κοινωνικού status» (2005), «Η τέχνη του ταξιδιού» (2006) και «Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας» (2007).

Στα βιβλία του καταπιάνεται με διάφορα θέματα φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, δίνοντας όμως έμφαση στη σχέση τους με την καθημερινή ζωή. Γι’ αυτό και έχει θεωρηθεί ότι με τη συγγραφή του κατορθώνει να καταστήσει τη φιλοσοφία προσιτή στο ευρύ κοινό.

Ο De Botton είναι επίσης ιδρυτής του The School of Life στο Λονδίνο, σχολείου που προσφέρει μια νέα άποψη για την εκπαίδευση.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!